Топузаков: В седмица с три важни мача няма как да не направим ротации - не сме европейски гранд

Топузаков: В седмица с три важни мача няма как да не направим ротации - не сме европейски гранд

Topsport.bg

07-06-2023, 21:47

Старши-треньорът на Левски - Елин Топузаков говори след поражението от ЦСКА с 0:2 в двубой от последния 35-и кръг в efbet Лига.

"Не съм очаквал такъв срив в отбраната. Головете, които допуснахме бяха меко казано леки. Днес играта не ни се получи - имаше много технически брак. Лош и неуспешен мач за Левски. Просто бяхме готови за тази схема на ЦСКА, но не влязохме добре в единоборствата и не показахме, че можем да се надиграваме с опонента. Битката я изгубихме, след като допуснахме първия гол.

Всеки един футболист на Левски трябва да бъде готов да играе под напрежение. Прекалено много през последните дни главите на футболистите не бяха чисти. Не си взехме поука и отстъпихме при единоборствата и притежанието на топката. Не развивахме добре атаките си и изгубихме нашата увереност.

За мен не пуснах всичко най-добро днес. Оставих Филип Кръстев на пейката, Роналдо има проблем. Изпитахме трудности на десния фланг. Не искам да правя анализи за стари неща. Не може в 7 дни да изиграем три мача на най-високо ниво и затова направих ротация. За нас най-важният мач е баражът, защото Левски трябва да играе в евротурнирите.

В седмица с три важни мача няма как да не направим ротация - не сме европейски гранд с дълбочина в състава. Моето решение и отговорност. Не виждам кои юноши са играли, защото само Дейвид Михалев беше такъв. Марин Петков и Пламен Андреев са мъжки национали, а не юношески такива.

Не мога да знам какво да очаквам за датата на баража, всичко може да стане. Ние направихме всякакви промени според това, защото следващият мач е след 72 часа. Най-важно ще бъде да се справим психологически. Мачът, който ще осмисли сезона на Левски предстои. Мисля, че Хосе Кордоба е далеч от това да вземе участие в баража. Имахме и предходни мачове, в които сме играли дори без Филип Кръстев и Анди Краев. За мен няма удовлетворение, че Лудогорец е станал шампион. Аз не мога да приема загуба от ЦСКА, това за мен е тежък удар и го преживявам трудно. Трябва да си изпълним целта-минимум, която е да завършим в Европа. Левски винаги трябва винаги да бъде на най-високо място, а то е първото, до тогава няма как да бъда щастлив".

Източник: Topsport.bg

Последни новини