Трудна, но заслужена победа за Левуново срещу Долно Осеново

Трудна, но заслужена победа за Левуново срещу Долно Осеново

Novsport

17-05-2021, 18:32

 Доста интересен и оспорван мач изнесоха футболистите на Левуново 2014 и Осеново от с. Долно Осеново (2:1). 

През първата част на срещата доста грешки допускаха футболистите на домакините, което бе добре дошло за гостуващия тим, които в интерес на истината създаваха по-интересни контраатаки. Първи имаха шанс за отбелязване на гол домакините в 12-ата минута, когато Благой Шумов изведе Мартин Атанасов в наказателното поле на гостите, но там вратаря Юлиян Крънчов бе бдителен и изпревари нападателя на Левуново. Две минути по-късно бърза контраатака между Благовест Марков и Антон Крънчов бе прекъсната благодарение на умелата намеса на капитана на домакините Христо Велев. В 16-ата минута Лъчезар Церовски от гостите обстрелва вратаря на Левуново, но той бе на мястото си и не допусна кълбото зад себе си. В 22-ата минута след двойно подаване между Мартин Атанасов и Илия Длагонски последният от 7-8 метра изпрати топката встрани от вратата на Юлиян Крънчов. В 25-ата минута се случи нещо неочаквано. Тогава Благой Шумов върна топката назад към вратаря, Ивайло Крънчов се възползва от ситуацията, овладя кълбото, напредна и бе повален вътре в наказателното поле. Главният съдия Росен Стоянов отсъди дузпа, която Благой Марков превърна в гол за 0:1.  

Това послужи като сигнална лампа за футболистите на домакините, които тръгнаха да изравняват резултата. В 38-ата минута Мартин Атанасов изскочи сам срещу вратаря Юлиян Крънчов, но не успя да го простреля. Минута по-късно Илия Длагонски от фаул разтресе напречната греда зад стража на гостите. Нова триходова комбинация в 40-ата минута не бе реализирана , защото Даниел Борисов от гостите се намеси навреме срещу топ стрелеца от домакините Илия Длагонски. Последният си шанс за промяна на резултата домакините проиграха в 42-ата минута, когато Мартин Атанасов тръгна с топката от дълбочина, преодоля трима и изскачайки очи в очи срещу вратаря Юлиян Крънчов изпрати кълбото у него. 

През втората част на срещата футболистите на Левуново показаха истинското си лице и заиграха в свой стил, с по-смислени и разнообразни атаки и по-точен мерник. В 47-ата минута Илия Длагонски разтресе отново напречната греда зад вратаря на гостите Юлиян Крънчов. Играта се пренесе пред вратата на гостите и всеки момент се очакваше отбелязване на попадение от страна на домакините. В 59-ата минута Илия Длагонски прехвърли майсторски отдясно вратаря на гостите Юлиян Крънчов и резултата бе изравнен – 1:1. Мартин Атанасов изскочи сам срещу вратаря на гостите, но той не допусна попадение зад себе си. Капитанът Христо Велев на няколко пъти с английски тъчове изпращаше топката в наказателното поле на гостите, но колегите му не се възползваха от ситуацията за отбелязване на гол. Благой Шумов от воле от 15 метра озори вратаря на гостите. В 64-ата минута Мартин Атанасов преодоля Даниел Борисов от гостите, навлезе в наказателното поле и от няколко метра изпрати топката в аут. Илия Длагонски и Христо Велев с топовни изстрели не успяха да изненадат вратаря на гостите Юлиян Крънчов.  В 71-ата минута Илия Длагонски овладя кълбото и със страхотен шут го изпрати в далечния ъгъл зад стража на гостите за 2:1. До края на срещата ще се запомнят пропуските на Антон Крънчов за гостите и Фредерик Симеонов за домакините. 

Източник: Novsport