ФК ЦСКА 1948 нанесе болезнена загуба на Ботев (Враца)

ФК ЦСКА 1948 нанесе болезнена загуба на Ботев (Враца)

Topsport.bg

19-02-2022, 19:26

ФК ЦСКА 1948 победи Ботев (Враца) с респектиращото 4:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Христо Ботев".

В герои за столичани се превърнаха Георги Русев (22', 38') и Александър Колев (26', 59), които се разписаха по два пъти, слагайки точка на спора. В началото на второто полувреме врачани можеха да се върнат в мача, но Мартин Николов нацели гредата.

Така ФК ЦСКА 1948 вече има 22 точки и се намира на 10-ото място в класирането на първенството, колкото има и Арда. Ботев (Враца) е на незавидната 12-а позиция с 19 пункта. Локомотив (София) е със същият актив.

Двубоят започна двуостро, като и двата отбора подходиха доста агресивно, опитвайки се да наложат играта си. Любопитно е, че още в 20-ата секунда съдията Радослав Гидженов показа жълт картон на Мохамед Бентахар.

В 22-ата минута гостите поведоха в резултата. Васил Шопов подаде към Георги Русев, който прати топката във вратата на Красимир Костов.

Само четири минути по-късно Александър Колев удвои. Нелепа грешка на Красимир Костов Костов позволи на нападателя да открадне топката и да я прати в опразнената врата за 0:2.

В 38-ата минута Георги Русев отбеляза второто си попадение в срещата. Футболистът успя да се разпише, след като бе намерен с хитър пас от Алекс Колев - 0:3. При този резултат завърши и първото полувреме.

В началото на втората част врачани нацелиха гредата. Юлиан Ненов подаде с пета на Мартин Николов, но неговият изстрел срещна страничния стълб.

В 59-ата минута столичани стигнаха до нов гол, който бе дело на Александър Колев. Футболистът получи подаване от Ивайло Чочев, надхитри заспалата противникова защита и прати топката във вратата.

В 72-ата минута Марио Топузов тръгна на слалом между играчите на врачани и шутира от около линията на пеналтерията. Вратарят Красимир Костов обаче реагира блестящо и спаси.

В следващите минути двата отбора доиграваха срещата. Силите на футболистите на Ботев видимо привършваха, докато от ФК ЦСКА 1948 умишелено отпуснаха педала на газта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини