Футболистите на Спортист Падеш победиха Еделвайсите в Сандански

Футболистите на Спортист Падеш победиха Еделвайсите в Сандански

Novsport

06-12-2020, 15:15

 На терена с изкуствено покритие в град Сандански се игра мачът за първенството на областна група Струма-1 между отборите на Еделвайс Цветанов от село Полена и Спортист Падеш. Възпитаниците на Кирил Цацов победиха с 4:2 като гости и се утвърдиха на върха на таблицата на областна група Струма-1. 

Първият гол в срещата отбеляза Асен Зикатанов, който насочи топката в далечния десен страничен стълб отвътре и тя се озова в мрежата за 0:1. Последва натиск за домакините и при тяхна контраатака след грешка на защитата на гостите Благовест Якимов изравни за 1:1. Това не отчая футболистите на Спортист Падеш и те продължиха да се озовават по-често пред вратата на домакините. С два поредни гола на Благой Стоицов резултата стана 1:3. Четвъртия гол за отбора на Падеш отбеляза Мартин Николов, който умело прехвърли вратаря на домакините за 1:4. Последва ново отпускане в отбора на гостите и при  поредна атака на домакините след центриране отдясно от воле Благовест  Якимов направи резултата 2:4. 

„След  тази победа сме едноличен лидер в таблицата. От 10 мача имаме девет победи и само една загуба и с 27 точки сме лидери”, сподели треньорът на Спортист Падеш Кирил Цацов. 

Източник: Novsport