Царско село излъга Локомотив (София) и записа първа победа от лятото насам

Царско село излъга Локомотив (София) и записа първа победа от лятото насам

Topsport.bg

22-10-2021, 18:56

Царско село победи Локомотив (София) с 2:0 в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига, игран в полите на Витоша.

Двата отбора спретнаха доста равностоен мач, в чийто край домакините стигнаха до победата след голове на Васил Шопов (66') и Лукас Диас (74'). Любопитното е, че попаденията паднаха в ответни атаки, които бяха реализирани, след като гостите на два пъти нацелиха греда.

Така Царско село извоюва първа победа в първенството от август насам. "Царете" вече са с актив от 9 точки и се отлепиха от дъното, задминавайки Пирин (Благоевград), който е с 8. Локомотив (София) се намира на 7-ата позиция с 13 пункта.

Двубоят започна добре за гостите, които първи стигнаха до интересно положение. Това се случи в 3-ата минута, когато Александър Александров напредна отдясно и центрира към непокрития Илия Димитров. Нападателят засече с глава, но Янко Георгиев внимаваше и спаси.

В 20-ата минута Христо Попадийн изведе отлично Милчо Ангелов, който овладя, но си затвори ъгъла. Футболистът все пак шутира, но Любенов спаси. Последва добавка на Попадийн, но неуспешна.

В 39-ата минута Ален Стеванович се пребори за топката до границата на наказателното поле. Футболистът стрела, но топката профуча покрай страничната греда. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

През втората част двата отбора продължиха да се надлъгват тактически и така и не успяваха да разпечатат противниковите врати, а темпото на игра спадна драстично.

В 65-ата минута гостите нацелиха гредата. Александър Александров шутира по земя от границата на наказателното поле. Топката обаче се удари в десния страничен стълб.

Само минута по-късно домакините поведоха в резултата. Сашо Александров центрира в пеналтерията, където Милчо Ангелов свали топката с глава. За Васил Шопов остана да прати кълбото във вратата на Александър Любенов.

В 74-ата минута "железничарите" отново нацелиха гредата. Божидар Кацаров опита мощен удар от границата на наказателното поле, който срещна горната греда.

В ответната атака Царско село удвои преднината си. Янко Георгиев пусна дълъг пас Крачунов не успя да се намеси добре, а Лукас Диас копна топката във вратата на Любенов.

В края на срещата домакините останаха с човек по-малко, след като влезлият като резерва Никола Колев си изкара два жълти картона в рамките на само една минута.

Източник: Topsport.bg

Последни новини