ЦСКА получи поздравителен адрес от генерал-майор Явор Матеев

ЦСКА получи поздравителен адрес от генерал-майор Явор Матеев

Novsport

05-05-2021, 13:39

Командирът на съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев изпрати поздравителен адрес до ветераните, ръководството, футболистите и милионите привърженици на ПФК ЦСКА по случай 73-та годишнина от основаването на клуба.

"Имам честта и удоволствието от името на Щаба, личния състав на Съвместното командване на специалните операции и лично от свое име да Ви поздравя по случай 5 май - 73-та годишнина от основаването на ПФК ЦСКА. В този тържествен ден ние от Специалните сили искаме да изразим своята признателност към заслугите на всички вас за издигането и превръщането на ЦСКА в най-титулувания български футболен клуб, донесъл ни много незабравими преживявания, мигове на радост и национална гордост. Желаем ви здраве, нови покорени върхове и много поводи за гордост от вашите успехи, които несъмнено ще останат завинаги в историята на българския и европейския футбол! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!", се казва в поздравителния адрес от генерал-майор Явор Матеев.

Междувременно фенове на „червените“ организираха поднасяне на венци на 10 легендарни футболисти на клуба по случай 73-ия рожден ден на любимия отбор.

"Решихме да се преклоним пред онези герои, без които ЦСКА нямаше да го има. Те вече не са сред нас, но техните имена завинаги ще останат записани със златни букви в историята! Имената им ще бъдат неизменна част от музея на „Българска армия“. Благодарение на тях и ние сме там.

Ние сме част от милионите фенове, които безкрайно много обичат ЦСКА. И като такива решихме на нашия рожден ден да отдадем заслуженото на десет велики легенди. Знаем, че има още стотици като тях, но нека започнем от някъде.

Днес, на 5 май – рождения ден на ЦСКА, поставяме венци на гробовете на Георги Найденов, Крум Милев, Гаврил Стоянов, Иван Колев, Стоян Орманджиев,  Манол Манолов, Нако Чакмаков,  Крум Янев, Никола Цанев и Стефан Божков.

Благодарим на всички, които се включиха в нашата инициатива и обещаваме, че никой от великите футболисти от историята на ЦСКА няма да бъдат забравен!

Честит рожден ден на нашата любов! Честит рожден ден, ЦСКА!", заявиха организаторите на тази инициатива.

Феновете направиха снимки за спомен на алеята на славата пред стадион "Българска армия" с живите легенди на клуба Димитър Пенев, Джони Велинов и Пламен Марков, които приветстваха тяхната проява. Събитието бе отразено подобаващо от представители на медиите, които също уважиха рождения ден на ЦСКА.

Източник: Novsport

Последни новини