ЦСКА се хвърля в атака от първата минута

ЦСКА се хвърля в атака от първата минута

Novsport

16-08-2020, 08:04

 "Червените в атака" -това ще е мотото на ЦСКА в тазвечершното домакинство на Ботев Пловдив. Двубоят на "Армията" започва в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Възпитаниците на Стамен Белчев неочаквано стъпиха накриво на старта на сезона и сега ще се опитат да си го изкарат на жълто-черните. Армейците са пределно мотивирани да се докажат и ясно да заявяват, че този сезон целта пред тях е само една - спечелване на титлата. Традицията и историята сочат, че канарчетата не летят над Борисовата градина. Но моралът в състава им е висок, след като в откриващия кръг удариха с 2:0 градския съперник Локомотив. В Битката за Пловдив всичко за жълто-черните сработи, а новите попълнения и тактика свършиха отлична работа. Ще бъде ли така и днес?

През този сезон ЦСКА ще бъде като хамелеон, поне що се отнася до тактическата постройка. Това се видя и срещу ФК ЦСКА 1948 Сф, когато отборът използва две схеми. Също толкова е подготвил Стамен Белчев и за този сблъсък. Заради някои кадрови проблеми се очаква все пак той да започне с любимата си 4-2-3-1. При нея в центъра на отбраната ще действат Антов и Занев (б. а. - ако Матей не е възстановен), вдясно ще е Турицов, а вляво ще бъде върнат Брадли Мазику. Ходът с пускането на последния като крило на старта на кампанията не сработи и той отново ще бъде в ариергарда. Участието в срещата на новия централен защитник Юрген Матей е под въпрос. Той получи тежък удар в главата в първия кръг и може да не бъде рискуван. В халфовата линия ще си партнират Юга и Санкаре. От двамата се очаква много повече, отколкото показаха преди седмица. Дебют на фланга ще направи Жул Кейта, другото крило ще е Енрике. Играта ще връзва Тиаго, а на върха на атаката ще е Али Coy.

През седмицата червените отиграваха и вариант 3-5-2, още повече че съперникът ще заложи на тази схема. Ако се стигне до тази опция, в защита ще са Антов, Занев (Матей) и Юга, в ролята на халф-бекове ще влязат Мазику и Турицов, в средата на терена ще са Санкаре, Тиаго и Белтраме. До Coy в атака ще застане Ахмедов, който се включи силно срещу ФК ЦСКА 1948 Сф и направи 2 асистенции.

Извън стартовата единайсеторка и при двата варианта ще бъдат националът Кристиян Малинов и крилото Греъм Кери. Една от причинете е, че те са пред трансфер.

Едно е сигурно - армейците трябва да бъдат много пo-концентрирани и агресивни срещу Ботев. Защото пловдивчани показаха коренна промяна в играта си спрямо миналия шампионат, когато разочароваха с представянето си. След силното начало Ферарио Спасов почти сигурно няма да прави промени по състава си. Дилемата пред него е една - дали да започне капитанът Лъчезар Балтанов, но той по-скоро пак ще остане резерва. На вратата ще е Янко Георгиев, а триото централни защитници -Бандаловски, Работов и Генев. Халф-бекове ще са македонецът Мите Цикарски и бразилецът Маркиньос. В средата на терена ще действат Еспиноса, Шоколаров и Неделев, а в предни позиции ще се разчита на Атанас Илиев и Вутов. Извън сметките на Феро ще остане привлеченият в петък нападател Диего Кардосо.

Тази вечер на "Армията" се чака здрава битка. ЦСКА е разярен и ще гони изразителна победа пред феновете си, като се хвърли в атака от първата минута. Ботев пък вече се справи с един от фаворитите в челото - Локо Пд, и сега ще опита да надиграе и втори.

Източник: Novsport

Последни новини