ЦСКА чака за дузпа близо 7 месеца

ЦСКА чака за дузпа близо 7 месеца

Topsport.bg

08-04-2022, 18:21

Наближава мачът с Локо (Пловдив), а с него стават и почти седем месеца, откакто за последно ЦСКА получи дузпа. За последно това стана в мача със Славия, завършил нещастно за "армейците" 1:1 с изравнителен гол на "белите" в добавеното време, припомня "Мач Телеграф". Мъката от този мач е още по-голяма, защото Греъм Кери изпусна дузпа в 76-ата минута при 1:0, което със сигурност щеше да донесе победата и това да даде друг наклон в битката за титлата.

През този сезон ЦСКА получи три дузпи и върви към антирекорд, откакто Гриша Ганчев е в клуба. На всичко отгоре "армейците" имат и друг проблем - трудно вкарват отсъдените им 11-метрови удари. Освен Кери, Кайседо също изпусна една от дузпите. През зимата Стойчо Младенов обяви, че те вече ще бъдат изпълнявани от Иван Турицов, но още не сме видели негово изпълнение.

Иначе най-малко наказателни удари тимът е получил през сезони 2016/17 и 2019/20-по 4.

"Червените" имат проблем с реализирането на дузпите още от миналия сезон, когато от пет реализираха само две. Пропуските бяха на Йомов, Тиаго и Кайседо. Така от осем удара за два сезона "армейците" реализираха само три.

Успеваемостта е доста по-добра в останалите сезони с Гриша Ганчев начело. Между лятото на 2016 и пролетта на 2020 година "червените" получиха 18 наказателни удара, пропускайки пет. Две от тях профука Али Coy, а по една Мауридес, Бланко и Преслав Йорданов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини