Черно море обезличи Ботев (Пловдив) и записа първа победа в efbet Лига

Черно море обезличи Ботев (Пловдив) и записа първа победа в efbet Лига

Topsport.bg

02-08-2021, 20:42

Черно море победи Ботев (Пловдив) в мач от втория кръг на efbet Лига. "Моряците" се наложиха с 2:0 на "Тича". Това е първи успех за тима на Илиан Илиев, който на старта записа нулево равенство с Царско село.

"Канарчетата" победиха Пирин в първия кръг, но днес не показаха никакви футболни аргументи, за да запишат нов успех.

Домакините тотално доминираха и заслужено стигнаха до трите точки. Попаденията станаха дело на Родриго Енрике в 27-ата минута и Живко Атанасов в 79-ата минута.

Срещата започна с натиск на "моряците". В 17-ата минута, Виктор Попов проби по дясното крило, Васил Панайотов засече на задна греда, но ударът му с глава мина над вратата.

Минути по-късно се стигна до първия пропуск. Стефан Велев засече успореден пас на Енрике, но на метри пред голлинията бившият играч на Левски не успя да отправи хубав изстрел и да насочи в опразнената мрежа.

В 27-ата минута закономерното се случи. Пабло Гарсия проби отляво, намери Родриго Енрике на границите на наказателното поле, който пред погледа на Цикарски първоначално се засуети, но все пак си нагласи топката и стреля, вкарвайки за 1:0.

Домакините продължиха да доминират. В края на полувремето, Касми се отличи със солова акция. Халфът проби отдясно, навлезе в наказателното поле, освободи си пространство и стреля, но неточно.

През втората част "канарчетата" все пак успяха да покажат зъби на "моряците". Гостите вдигнаха темпото, но все пак не създадоха кой знае какви опасности пред вратата на Георгиев.

В 54-ата минута, Току намери Атанас Илиев с подаване в наказателното поле, нападателят на Ботев стреля, но стражът на Черно море се намеси в първата опасност за гостите в мача. Малко по-късно Касми напредна и стреля пред наказателното поле, но не вложи много сила в удара си и топката мина встрани.

Темпото на игра спадна, а нарушенията все повече зачестиха, за да се стигне до 79-ата минута, когато всичко в мача беше решено след атака на "моряците", при която топката достигна до Стефан Велев, който намери Живко Атанасов, а защитникът с лекота насочи за 2:0.

До края на мача, варненци продължиха да доминират, но така и не стигнаха до ново попадение.

Източник: Topsport.bg

Последни новини