Черно море пързулна Локомотив (София) на заснежения терен

Черно море пързулна Локомотив (София) на заснежения терен

Topsport.bg

27-02-2022, 17:10

Черно море победи с класическото 3:0 Локомотив (София) в среща от 21-ия кръг на efbet Лига, играна на заснежения терен на Националния стадион "Васил Левски".

Матиас Курьор (5') даде аванс за "моряците" още в началото на срещата, а малко след това Илия Димитров пропусна дузпа и не успя да възстанови равенството. След почти половин час игра Евгений Сердюк (29') удвои аванса за варненци, които като че ли се приспособиха по-добре към тежките атмосферни условия. През втората част украинецът (68') отбеляза второто си попадение в мача, оформяйки крайния резултат.

Иначе в минутите преди срещата започна обилен снеговалеж. Тревното покритие бе силно заснежено и до последно провеждането на двубоя беше под въпрос. В крайна сметка се реши, че срещата ще се играе по програма. Системата ВАР обаче не бе на разположение, тъй като не можеше да се калибрира.

Двубоят започна отлично за гостите, които поведоха още в петата минута, благодарение на Матиас Курьор. Даниел Димов центрира в наказателното поле на домакините. Курьор се възползва от объркване в защитата на домакините и прати топката във вратата.

В 15-ата минута локомотивци получиха правото да изпълнят дузпа. Велислав Василев игра с ръка в наказателното поле. Съдията Георги Давидов се консултира с ВАР и посочи бялата точка. Илия Димитров се нагърби с отговорността и пропусна да се разпише. Нападателят шутира по земя към левия ъгъл на Иван Дюлгеров. Стражът предвиди това и спаси.

В 28-ата минута Евгений Сердюк удвои за варненци. Бърза контра завърши с хубаво подаване на Курьор към играча, който бе изведен сам срещу Александър Любенов. Украинецът преодоля стража на "железничарите" и за втори път в срещата отправи послание към своите сънародници, които в момента изпитват ужаса на войната.

В края на първото полувреме Даниел Димов напредна опасно отляво и пусна към Матиас Курьор. Футболистът шутира, но прати топката над напречната греда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на втората част двата отбора намалиха темпото, а неуморно падащият сняг на терена допълнително намали динамиката на играта.

В 68-ата минута обаче Евгений Сердюк отново успя да се разпише. Александър Любенов и Георгиос Катсикас стигнаха до нелепо неразбирателство на линията на пеналтерията. Притиснат от Васил Панайотов, гръцкият бранител опита да изчисти топката. Тя попадна в Сердюк, който безпроблемно я прати в опразнената врата.

В 76-ата минута Пабло Гарсия пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние. Топката не намери рамките на вратата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини