Ще изключат ли Челси от Шампионска лига? Чеферин даде отговор

Ще изключат ли Челси от Шампионска лига? Чеферин даде отговор

Topsport.bg

13-03-2022, 18:04

Президентът на УЕФА Александър Чеферин се надява, че британското правителство ще преразгледа решението си да ограничи Челси заради замразяването на активите на Роман Абрамович и клубът ще може да продължи да се състезава в Шампионската лига.

В интервю за словенската телевизия POP-TV Чеферин каза, че е разговарял с президента на Челси, който му казал, че вече води разговори с правителството, така че очаква решението да бъде променено и клубът да започне да функционира нормално отново. Що се отнася до представянето в Шампионската лига, по думите на президента на УЕФА "няма абсолютно никаква причина" Челси да не се състезава или да бъде изключен от състезанието.

Запитан дали се страхува от критики, че УЕФА си сътрудничи с руски олигарси, като се има предвид, че британският премиер каза, че не може да има безопасно убежище за онези, които подкрепят атаката на руския президент Владимир Путин срещу Украйна, Чеферин каза, че решенията на УЕФА след избухването на кризата са навременни и точни.

"Никога не бих правил компромиси, УЕФА взе правилните решения, нямаше да направя компромис, дори ако ми струваше да остана на тази позиция", каза Чеферин пред POP-TV.

Що се отнася до решението на УЕФА да прекрати споразумението си за спонсорство с Газпром, руска държавна компания и енергиен гигант, Чеферин каза, че решението е дошло дни след като някои правни клаузи в споразумението са били проверени и че е ясно, че руската агресия срещу Украйна трябва да обедини хората.

Източник: Topsport.bg