Юноши? ЦСКА победи титулярите на Локомотив (Пловдив) и се завърна на първото място

Юноши? ЦСКА победи титулярите на Локомотив (Пловдив) и се завърна на първото място

Topsport.bg

27-05-2023, 23:01

Отборът на ЦСКА излезе начело класирането на efbet Лига след уверена победа с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в двубой от 33-ия кръг, първа шестица. с тази победа 31-кратните шампиони събраха 80 точки, с 2 повече от Лудогорец, който в неделя гостува на ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица.

В герой за "армейците" се превърна капитанът Юрген Матей, който се разписа в средата на пъровото полувреме. Гостите от Пловдив излязоха с най-доброто, с което разполагат и така опровергаха колоритния си съсобственик Христо Крушарски, който твърдеше, че ще пусне юноши.

Дори и това не помогна на пловдивчани да изглеждат равностойни на терена на арената в Борисовата градина, като гостите не създадоха никакви опасни положения пред вратата на Густаво Бусато.

"Червените" можеха да спечелят и по-убедително, но направиха много пропуски, а веднъж и гредата спаси пловдивчани. В края на мача гол на ЦСКА беше отменен поради засада.

Съставът на Саша Илич започна агресивно срещата и създаде няколко положения още в самото начало. В 7-а минута Амос Юга пусна успореден пас, но никой в червено не успя да нанесе завършващ удар.

Лазар Туфегджич бе сред най-активните играчи на ЦСКА и опита няколко удара от дистанция, а при един от тях в 25-а минута вратарят Динко Хоркаш изби в корнер, след чието изпълнение падна и първия гол в мача. Тибо Вион центрира от ъгловия удар, Линдсет продължи с глава и капитанът Юрген Матай отблизо прати топката в мрежата.

През второто полувреме ЦСКА продължи да държи инициативата, но рядко стигаше до опасни ситуации за гол. В 70-а минута отново Туфегджич проби в наказателното поле, финтира защитник и стреля опасно, но топката се отби в левия страничен стълб.

В 73-а минута гостите от Пловдив имаха претенции за дузпа за задържане на Махмутович срещу Димитър Илиев, но реферът Станимир Тренчев прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

В последната минута на добавеното време влезлият като резерва Бисмарк Чарлс прати топката в мрежата на Локомотив, но попадението бе отменено заради засада.

Източник: Topsport.bg

Последни новини