Ясно е защо капитанът на Левски избра да премине в Лудогорец

Ясно е защо капитанът на Левски избра да премине в Лудогорец

Topsport.bg

24-07-2023, 22:48

Вторият капитан на Левски Ноа Сонко Сундберг е все по-близо до преминаване в Лудогорец. Бранителят вече е договорил личните си условия с разградчани и заплатата му ще е около три пъти повече от тази, която получаваше на "Герена", пише "Тема Спорт". Гамбийският национал ще взима при орлите по 25 000 евро на месец. Очакванията са, че трансферът на Сундберг на "Хювефарма Арена" ще стане факт до края на следващата седмица и сделката ще бъде официално обявена.

Агентът на играча вече е провел разговори с ръководството на разградчани и е постигнал договорка. Националът на Гамбия има договор с клуба от "Герена" до края на кампанията. Сините искаха да го удължат. В опит да убедят играча да приеме ново споразумение от спортно-техническия щаб дори му дадоха капитанската лента. Бранителят обаче нямаше никакво намерение да сложи подписа си под предложеното му ново споразумение със сините и отказа да преподпише. Причината е, че условията на Левски не се доближаваха изобщо до тези на Лудогорец, което е наклонило везните към Разград.

Ноа Сонко Сундберг бе първото зимно попълнение на Левски за 2022 година. Той се разбра да подпише с клуба още през ноември 2021-а. Бранителят пристигна на "Георги Аспарухов" като свободен агент, след като контрактът му с шведския Йостерсунд бе приключил. По-късно играчът призна, че е имал предложение и от Ботев, като жълто-черните сториха същото. Офертата на пловдивчани е била по-добра финансово, но той е избрал да заиграе при Станимир Стилов. Ноа веднага се превърна в несменяем титуляр в състава на сините.

Покрай него израсна и Хосе Кордоба, с когото изградиха добър тандем. 27-годишният Сундберг има общо 53 мача за Левски във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. Той е и национал на Гамбия, като за селекцията е изиграл 6 мача. Интересното е, че като юноша е защитавал цветовете на Швеция.

Източник: Topsport.bg

Последни новини