50 бона заплата иска Луческу

50 бона заплата иска Луческу

Novsport

28-08-2019, 10:48

50 хиляди евро на месец плос бонуси иска румънският футболен треньор Мирча Луческу, за да поеме Лудогорец, пише „България днес".

Собствениците на „орлите" Кирил и Георги Домусчиеви преговарят с именития румънец не само за парите, но и за екипа, с който той ще работи.

Интересът на шампионите ни към Луческу не е от вчера, като през 2017 г. той бе търсен да наследи Георги Дерменджиев. Тогава нещата не се получиха, защото Мирча бе селекционер на Турция и поиска точно три милиона евро годишна заплата. По това време той взимаше според турски медии 2,5 млн. евро годишна заплата.

Този път може и двете страни да си стиснат ръцете, но има и друго важно условие, а именно „зелените" да влязат в групите на Лига Европа, като отстранят в реванша Марибор (0:0 в Разград). Едва тогава ще се стигне до по-конкретни разговори, твърди източник в столицата на Делиормана.

В случай на класиране от УЕФА отново в касата на Лудогорец ще влязат сериозни постъпления, което би обезпечило финансовите претенции на 74-годишният румънски гуру.

Луческу направи голямо име не само като шесткратен шампион с екипа на Динамо (Букурещ), но и като треньор на тима. Също така в Италия, в Галатасарай и Бешикташ, Шахтьор, Зенит и селекцията на Турция за последно.

Изненадващо треньорът на шампионите Стойчо Стоев бе освободен след равенството 0:0 със „Славия", след като се върна в клуба през март месец. Помощниците му ще водят тима срещу Марибор утре.

Източник: Novsport

Последни новини