Капитанът на Черно море преподписа, двама си събраха багажа

Капитанът на Черно море преподписа, двама си събраха багажа

Novsport

29-05-2018, 12:59

Капитанът на Черно море Георги Илиев преподписа договора си с клуба. Контрактът на най-опитния футболист в съблекалнята на “моряците” изтичаше след края на сезона, но му бе предложен нов.

Георги Илиев дебютира в професионалния футбол с екипа на Черно море на 14 октомври 2000 г. срещу Ботев Пловдив на стадион “Христо Ботев”. Във втория му професионален мач – на 21 октомври 2000 г. бележи първия си гол за победа с 3:2 над Литекс на “Тича”.

Със зелено-бялата фланелка изиграва 287 мача, в които отбелязва 61 гола за първенство. Това му отрежда четвъртата позиция във вечната ранглиста по изиграни двубои за Черно море. Първенец е Тодор Марев с 422, Стефан Богомилов с 353 и Димитър Боснов – 343.

В турнира за Купата на България Илиев записва 18 мача и 4 гола. 36-годишният футболист изиграва и 9 срещи в европейските клубни турнири, в които се разписва веднъж.

Същевременно двама футболисти на Черно море напускат клуба. Това са нападателят Марек Кузма и халфът Фабио Мартинш. Договорите и на двамата изтичат в края на май и няма да бъдат подновени.

29-годишният словак пристигна на “Тича” през лятото на 2016 година. За престоя си при варненци изигра 62 мача в шампионата, в които отбеляза 13 гола.

Португалецът Мартинш пък подписа с Черно море в средата на месец април тази година, като договорът му с “моряците” бе до края на сезона. Фабио изигра с фланелката на “моряците” 5 мача от плейофната фаза на шампионата в Първа лига.

Ръководството и спортно-техническият щаб на Черно море благодарят на двамата футболисти за съвместната им работа в клуба и им пожелават успех в кариерите им занапред.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев ще събере отбора на 14 юни за първа тренировка от предсезонната подготовка на тима. В първите дни “моряците” ще преминат медицински прегледи, като до 22-ри футболистите ще тренират във Варна.

Основната част от подготовката на Черно море ще се проведе в Банско. Лагерът започва на 23 юни и ще продължи до 6 юли. В зимния ни курорт варненци ще проведат няколко контролни срещи, като все още част от съперниците се уточняват и ще бъдат обявени на по-късен етап.

Източник: Novsport

Последни новини