Лудогорец няма да преотстъпва повече Светослав Ковачев

Лудогорец няма да преотстъпва повече Светослав Ковачев

Novsport

02-05-2019, 09:00

Лудогорец няма да преотстъпва повече крилото Светослав Ковачев. 21-годишният футболист в момента е под наем в Дунав Русе. Той прави силен сезон, като в 27 мача вкара 7 гола. Решението на спортно-техническото ръководство на орлите е да залага вече на него. За тази цел той ще остане в тима, като ще започне подготовка в началото на юни.

Засега не така стои положението със защитника Венцислав Керчев. Той е преотстъпен в Ботев Враца. Бранителят също ще се върне в Лудогорец, но е възможно отново да бъде даден под наем. Трима чужденци в момента са преотстъпени до края на календарната 2019 година. В казахстанския Ордабаси са Жоао Паоло и Мей Махлангу, а Жуниор Брандау е в бразилския Гояс.

От новия сезон е сигурно, че с екипа на Лудогорец ще се подвизава и Мавис Чибота от Бней Йехуда. Както е известно, орлите купиха нападателя от ДР Конго още през зимата за около 800 000 евро. Те обаче не успяха да убедят настоящия му клуб да го пусне в Разград преди края на сезона.

През изминалия уикенд той вкара при равенството 2:2 на Бней Йехуда с Макаби Хайфа. Чибота откри резултата в 7-ата минута след самостоятелен пробив и плътен удар, който направи безпомощен стража на гостите. Това беше гол номер 11 за африканеца от старта на кампанията. Той пропусна четири мача през пролетта заради травма, което бе притеснило разградчани.

Източник: Novsport

Последни новини