Лудогорец отнесе Верея, но загуби Вандерсон

Лудогорец отнесе Верея, но загуби Вандерсон

Novsport

31-03-2018, 19:19

Лудогорец спечели с 5:0 домакинския си мач срещу Верея от плейофната фаза в Първата шестица на първенството. Лошата новина за треньора Димитър Димитров е контузията на Вандерсон. Един от основните играчи на шампионите беше сменен заради контузия още през първото полувреме. Тепърва ще стане ясно колко време ще е нужно на бразилеца, за да се възстанови и да играе в изключително важния мач с ЦСКА на 6 април.

По два гола вкараха Клаудиу Кешеру и Якуб Швиерчок, още един добави Джоди Лукоки. Лудогорец дръпна с 6 точки на върха в класирането преди мача на ЦСКА с Ботев (Пловдив). Верея е на 6-а позиция с 35 т.

Още при първата атака в мача Върджил Мисиджан стреля извън наказателното поле, но право в ръцете на вратаря Цинцарски. В 10-ата минута Кешеру получи подаване от Саша в наказателното поле. Ударът на румънеца обаче мина над вратата. Малко след това той прати топката топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада. В 24-ата минута нов удар на Кешеру мина покрай вратата.

Натискът на домакините даде резултат в 41-ата минута. Тогава Кешеру влезе в наказателното поле, Веско Минев посегна, румънецът падна и реферът отсъди дузпа. Нападателят на Лудогорец застана зад топката и вкара - 1:0. 

Само минута по-късно Джоди Лукоки, който влезе принудително на мястото на Вандерсон, удвои преднината на "орлите". Лукас Саша се озова на стрелкова позиция след пас на Мисиджан, но ударът му срещна гредата. Топката попадна в Лукоки, който опъна мрежата за 2:0.

След почивката шампионите значително намалиха темпото. Все пак в 64-ата минута Марселиньо опита удар със задна ножица, който мина високо над вратата.

В 72-ата минута пък Кешеру реализира второто си попадение. Той стреля от пряк свободен удар. Топката първо срещна напречната греда, след което тупна зад голлинията - 3:0.

В аключителните десет минути на сцената се пояни Якуб Швиерчок. В 84-ата той отбеляза след асистенция на Мисиджан, а в 90-ата вкара с глава след центриране от корнер.

Източник: Novsport

Последни новини