Лудогорец прибира над 2 млн. евро за Брандао

Лудогорец прибира над 2 млн. евро за Брандао

Novsport

15-08-2019, 08:49

Лудогорец е много близо до осъществяването на сериозен изходящ трансфер. Нападателят на разградчани Жуниор Брандао е на крачка от преминаване в иранския гранд Персеполис. Днес сделката трябва да бъде финализирана. 24-годишният футболист в момента е част от бразилския елитен Гояс. Той играе там под наем от Лудогорец. Преотстъпването бе до края на годината, но играчът лично е настоял да се стигне до трансфер в клуба от Техеран. През 2019 година Брандао участва в общо 20 мача за Гояс - 14 в щатско първенство и 6 в Серия А. В тях вкара 2 гола. Напоследък той загуби титулярното си място.

Агентът на футболиста разкри, че клиентът му е получил "милионна оферта". В Бразилия първо твърдяха, че Гояс ще получи сериозна сума, но вчера местните медии написаха, че клубът няма да получи и цент, а цялата сума ще прибере Лудогорец. И тя ще е в размер на над 2 милиона евро. Точна цифра обаче не се споменава.

Лудогорец закупи Жуниор Брандао през лятото на 2018 година за 1,5 млн. евро от Атлетико Гоянензе, но играчът записа само два мача за разградските орли, като и двете срещи бяха в турнира Лига Европа. Той така и не взе участие в шампионатен мач за първия тим, но за сметка на това игра за дубъла 6 пъти във Втора лига, където вкара 4 гола.

През зимата от "Лудогорец Арена" прецениха, че е най-добре за играча да се върне в Бразилия, и бе пратен с едногодишен наем в Гояс. По информация от клуба в последния мач, загубен с 0:1 от Васко да Гама, Брандао не е бил в групата за мача, тъй като е присъствал на раждането на дъщеричката си. Вчера пък официално контрактът на Жуниор с Гояс бе прекратен.

Източник: Novsport

Последни новини