Помощник на Стойчо Стоев: Изненадах се от поканата на Лудогорец

Помощник на Стойчо Стоев: Изненадах се от поканата на Лудогорец

Novsport

21-06-2019, 18:39

Помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде интервю относно подготовката на тима на австрийска земя, както и как се е стигнало до идването му в тима на шампионите от Разград.

"И за мен малко изненадващо се случиха нещата. Докато бях на лагер с националния отбор, ми се обадиха и ме поканиха. Аз не се поколебах. Благодаря на Лудогорец за поканата и на Етър, че в такъв момент взехме трудно подобно решение и успях да си тръгна, за да пристигна в Лудогорец", коментира Станислав Генчев.

"Да, действително аз щях да бъда старши – треньор, това е моят роден клуб, последните три години бях в Етър и това е отборът, който ми е на сърцето, но от друга страна аз съм бил част от Лудогорец, и начинът, по който се работи там, всеки иска да попадне в такава обстановка, перфектни условия за развитие, това е една добра перспектива за мен", добави той по повод ситуацията в Етър, където се очакваше той да бъде старши-треньор.

"Аз се завръщам с приятни чувства, бил съм част от този отбор, знам как се работи, изненадам съм приятно от развитието, което е претърпял отборът. Неслучайно отборът е толкова дълго на върха и никой не може да го свали. Тук се мисли само за футбол и как да се развива човек".

"За мен като млад треньор всеки един час на терена е безценен опит. Красимир Балъков няма нужда от коментар, доказано име в България и чужбина. Сега от две седмици съм при Стоев, попивам всеки ден и се сработвам с него, защото трябва да му бъда от помощ, във важните моменти, благодарен съм да работя с такъв човек. Проценти трудно може да се кажат, по-голяма част от физическата подготовка е свършена,  но тук идва моментът да се сработят новите футболисти, които пристигнаха с по-опитните, да се направи един добър колектив, да се възприемат бързо тактическите указания, нямаме достатъчно време, идва мач за Суперкупа, след което и мач с Ференцварош. Трябва по най-бързия начин да предадем това, което искаме на футболистите, а те от своя страна да възприемат максимално бързо".

"Винаги, когато се открие добър играч, той представлява интерес за отбора. Мисля, че на този етап тимът е окомплектован  на 90%. Може да има някой нов футболист в заключителните дни, но смятам, че и в момента сме достатъчно боеспособни не само в България, но и в Европа. Не би трябвало нито играчите, нито нас да ни заблуди, тъй като първата контрола беше срещу отбор от трета дивизия, втората срещу отбор от средата на таблицата в Словения, това не са тимове, които са мерило за Лудогорец. Нормално е за начало на подготовката да изберем по-слаби съперници. Вече започваме със сериозните контроли, там ще анализираме какво ни куца и какво трябва да подобряваме", отговори той на въпроси относно евентуални нови попълнения в тима.

"Определено доста сериозен съперник, но целите в Лудогорец са високи и дали ще играем с тях или някой друг, не трябва да ни притеснява. Ясно е, че в България всичко, което може да се спечели, трябва да го искаме и да успеем да го спечелим, а в Европа целта е да се влезе в групите на Шампионска лига. Целта е Шампионска лига", коментира Генчев на въпрос какво мисли за съперника на шампионите в Шампионска лига в лицето на Ференцварош. 

"Действително неприятно е, когато националният отбор претърпи 2 загуби за 3 дни, особено домакинската загуба с Косово беше доста болезнена, но за съжаление имахме доста малко време да работим с играчите, това естествено не е оправдание. Може би трябва да се обърне много повече внимание на работата в школите, за да можем да произвеждаме повече качествени футболисти. Виждате, че в местното първенство най-опитните са и най-добрите в клубовете си, а не трябва да бъде така. Всичко зависи от това в какво семейство израстваш, по какъв начин работят треньорите с теб. Доста са факторите, които определят развитието на един млад футболист", каза още Генчев относно работата си в националния отбор.

Източник: Novsport

Последни новини