Стойчо Стоев връща титуляри за успех над Витоша

Стойчо Стоев връща титуляри за успех над Витоша

Novsport

29-07-2019, 08:25

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев отново ще направи доста промени по състава за днешното домакинство на Витоша в сравнение с този, завършил 1:1 с Валур. Треньорът смята да върне в състава някои от титулярите.

"Обичам ротациите. Хубавото е, че разполагам с равностойни футболисти. И всеки един трябва да е готов да влезе в игра и да помогне на отбора. Виждате, че пробвах и различни схеми на игра благодарение на широчината в състава. Все пак трябва да сме готови да реагираме във всякаква ситуация", каза наставникът преди двубоя с тигрите.

На върха на атаката ще се завърне полякът Якуб Швиерчок. На крилата ще са Лукоки - отдясно и Вандерсон - отляво, а зад нападателя ще действа Битон. Последният не бе в групата за срещата в Исландия, а другите бяха на пейката.

В средата на терена ще се върне Дяков, който ще си партнира с Баджи. На вратата ще е Ренан, а в центъра на защитата ще се върне Моци, който бе наказан за визитата на Валур.

В лагера на орлите бяха категорични, че и дума не може да става за подценяване на Витоша и че тимът ще гони убедителна победа за самочувствие.

Звездата на Витоша Бистрица Емил Гъргоров (38 г.) не успя да се възстанови за днешното гостуване на Лудогорец и не попадна в групата. Бадема се контузи на старта срещу Славия (2:3), когато вкара гол, и не игра при загубата от Ботев Враца у дома. Надеждите на старши треньора Енгибар Енгибаров бяха, че Гъргоров ще бъде вдигнат за двубоя, но травмата в гърба се оказа по-сериозна. Бадема е двукратен шампион с Лудогорец (2012, 2013).

Извън състава на Витоша заради здравословни проблеми останаха още вратарят Християн Василев и халфът Кристиян Кочилов.

"Бадема ни липсва безумно много. Ние обаче не отиваме като обречени в Разград. Ще се опитаме да дадем сериозен отбор на най-добрия отбор у нас. Хубаво е, че младите се хвърлят в боя", коментира старши треньорът на тигрите Енгибар Енгибаров.

Източник: Novsport

Последни новини