Черно море и Етър откриват кръга в Първа лига

Черно море и Етър откриват кръга в Първа лига

Novsport

30-11-2018, 07:22

 17-ият кръг в Първа Лига ще бъде открит днес с мача между Черно море и Етър. Двата тима са съседи в класирането и са намесени в битката за място в първата шестица. "Виолетовите" демонстрират все по-добра форма и пристигат на "Тича" с аванс от три точки пред отбора на Илиан Илиев". В последните си 4 двубоя Етър записа три победи без допуснат гол, а единствената загуба дойде срещу шампиона Лудогорец. Черно море редува силни и слаби мачове, но двата успеха над Левски вдъхнаха увереност на "моряците".

Варненци ще бъдат лишени от услугите на няколко важни играчи за днешната среща. Аут заради травми са Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Мехди Фенуш и Емил Янчев. Уго Кононго е наказан, а добрата новина е завръщането в групата на Мартин Минчев и Георги Божилов. На вратата ще застане Георги Китанов, а атаката ще води Жоржиньо, който се разписа във всеки от предишните три мача в шампионата. На пейката ще остане националът Радослав Василев.

Етър няма победа като гост на Черно море от цели 29 години. За последно "болярите" спечелиха на "Тича" с 3:1 през 1989 година. Общият баланс между двата отбора на ниво Първа лига е почти изравнен - 15 победи за Черно море, 7 равенства и 13 успеха за Етър. В морската столица обаче "виолетовите" имат само 3 побеи от 17 мача.

Старши треньорът на великотърновци Красимир Балъков няма да може да разчита на защитника Венцислав Василев и халфа Аласана Мане, но всички останали са на линия за тежкото гостуване. Флорнт Боджадж ще започне на върха на атаката, а зад него ще действат Иван Стоянов, Румен Руменов, Никола Колев и Велко Батрович. Георги Сърмов ще е футболистът пред четиримата бранители. 

Източник: Novsport

Последни новини