Арда накара Лудогорец да сгреши отново

Арда накара Лудогорец да сгреши отново

Topsport.bg

22-10-2023, 20:51

Арда и Лудогорец не се победиха в 14-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Кърджали завърши 0:0.

По този начин, шампионите се отдалечиха още повече от върха и сега са 5-ти в подреждането с 24 точки, следвани точно от Арда с 23 пункта.

Днешният двубой бе доста оспорван. Двата отбора създадоха положения, а в самия край Арда можеше да ликува, но удар на резервата Ел Мами Тетах нацели гредата.

Срещата започна с възможност за гостите. В 4-ата минута Ради Цонев допусна грешка и позволи на Мунир Шуиар да стреля доста опасно, но прати топката покрай вратата. В 18-ата минута и на този стадион имаше мощни викове "Оставка", адресирани към 18-годишното управление на БФС.

В 36-ата минута Видал падна в наказателното поле след контакт със Сако, реферът подмина ситуацията. ВАР разгледа ситуацията и не бе дадена дузпа. През втората част властваше битката. В 48-ата минута Станислав Иванов проби отлично отдясно, преодоля бранител и намери Тонислав Йорданов, но той не успя да се възползва от добрата възможност.

"Орлите" опитваха да затегнат обръча пред вратата на домакините, но така и не успяваха да намерят пътя към попадението. В 87-ата минута домакините пропиляха уникална възможност. Ел Мами Тетах отправи диагонален, прехвърлящ удар, Слуга не успя да се намеси и за негово щастие топката удари далечния стълб.

В следващия кръг Арда гостува на ЦСКА, а Лудогорец посреща Хебър, но преди това има гостуване на Фенербахче в Лигата на конференциите.  

Източник: Topsport.bg

Последни новини