Без победител във Вечното дерби! Бусато герой за ЦСКА, Попето грешник за Левски

Без победител във Вечното дерби! Бусато герой за ЦСКА, Попето грешник за Левски

Topsport.bg

17-04-2023, 19:21

ЦСКА и Левски не се победиха в голямото дерби на 26-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора направиха 0:0 на Националния стадион след доста битка, малко голови положения и много драма.

В края на двубоя "сините" пропуснаха златен шанс да спечеля след като Ивелин Попов пропусна дузпа.

Така "червените" изгубиха точки в борбата за титлата и към момента разликата с втория Лудогорец е 2 точки.

Срещата започна равностойно. В 7-ата минута Назон нахлу в наказателното поле, Сундберг не успя да се намеси добре, но Ван дер Каап се притече на помощ и сложи край на "червената" опасност. В следващите минути Краев фаулира Жеферсон при борба за висока топка и получи жълт картон.

Играчът на "сините" не бе доволен от решението на Попов и се стигна до краткотрайни искри, които бързо бяха потушени. Половин час след началото на двубоя Саша Илич бе принуден да прави смяна след като Жеферсон се контузи, а на негово място се появи Марселино.

Малко по-късно Ивелин Попов нахлу в наказателното поле и върна наазад към Роналдо, Вион блокира удара, но и опитният играч на импровизираните гости бе в засада. Така Левски завърши полувремето с 1 точен и 1 неточен удар към вратата, а ЦСКА нямаше нито един изстрел - точен или неточен към Пламен Андреев.

През втората част, "армейците" вдигнаха темпото. В началните минути Хайнц центрира в наказателното поле, футболист на "армейците" игра с глава, като топката стигна до Филип Кръстев, който в опита си да изчисти топката, но можеше да си вкара автогол. Все пак за негово късмет, не се стигна до това като топката мина до левия стълб.

В 69-ата минута Уелтън навлезе в наказателното поле, излъга Махмутович и стреля, Бусато изпусна за миг топката, но в крайна сметка я улови. В 80ата минута се стигна и до най-чистата възможност в мача. Кръстев изпълни от корнер, Рикардиньо засече с глава и стреля, но Бусато изби.

В края на двубоя Роналдо и Брадли де Нойер скочиха в битка за висока топка, когато кълбото се удари в ръката на футболиста на ЦСКА. Реферът Никола Попов бе сигнализиран да отиде на ВАР да прегледа ситуацията, където обстойно разгледа положението, след което реши да посочи бялата точка. Ивелин Попов изпълни, но Бусато спаси.

В следващия кръг, ЦСКА гостува на Пирин, Левски пък приема Берое. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини