Бившият треньор на ЦСКА поема най-големия чешки гранд?

Бившият треньор на ЦСКА поема най-големия чешки гранд?

Novsport

29-04-2019, 14:21

Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро най-вероятно ще поеме най-големия чешки гранд Спарта Прага. Отскоро най-титулуваният отбор в страната остана без треньор и се очаква до няколко дни на поста да бъде назначен сърбинът с английски паспорт. 

Негови конкуренти за позицията са били доказани имена в Чехия, като Павел Върба и Давид Холубек, но в крайна сметка ръководството е предпочело бившия наставник на ЦСКА, пишат медиите в страната. Шефовете са решили да се доверят на млад и амбициран специалист. 

Нестор Ел Маестро е без работа от февруари, когато изненадващо беше уволнен от "Армията". След това името му беше спрягано за австрийския гранд Аустрия Виена, но нещата се провалиха.

В Спарта Прага обаче нещата изглеждат сигурни, твърдят местните медии, които се позовават на източници от ръководството. Главният коз на Ел Маестро е, че е успял да изведе Спартак Търнава до титлата в Словакия след 45-годишно прекъсване и обстановката в тази част от Европа му е добре позната. 

Чешкият колос е най-успешният тим в страната си и е дал път на редица големи имена и като футболисти, и като треньори. В момента обаче е в сянката на Виктория Пилзен и Славия Прага и затова шефовете предприемат радикални мерки.

Източник: Novsport

Последни новини