Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 0:0 (Развой на срещата по минути)

Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 0:0 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

03-11-2023, 19:24

Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в така чаканото градско дерби. Срещата, която започва в 19:30ч., ще се проведе на "Колежа", а по трибуните се очаква да бъде истински футболен празник, тъй като билетите са разпродадени.

Гостите от "Локомотив" влизат в дербито като трети в класирането. Те стартираха ударно в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата, но влязоха в лоша серия и нямат нито една победа в последните си пет двубоя за първенство. От края на септември досега "черно-белите" направиха равенства с Лудогорец, Черно море и ФК ЦСКА 1948 и загубиха от ЦСКА и "Берое".

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В МАЧА!

В същото време след неубедителното начало на сезона домакините от Ботев влязоха в правилния ритъм и се изкачиха до 11-та позиция. "Канарчетата" записаха 3 успеха в последните си 4 шампионатни двубоя, като в тези срещи нанизаха цели 15 попадения. Победите бяха над Берое (4:1), Ботев (Враца) (5:3) и Локомотив (София) (6:0).

Дербито е под номер 118 и се завръща на "Колежа" след дълги години, в които бяхме свикнали Ботев да домакинства на базата си в Коматево. На линия за мача са всички футболисти на Ботев, като единственият контузен, който остава извън сметките на старши треньора Душан Керкез, е Мохамед Брахими.

Източник: Topsport.bg

Последни новини