Възходът продължава! ЦСКА на Ел Маестро мина и през Ботев (Пловдив)!

Възходът продължава! ЦСКА на Ел Маестро мина и през Ботев (Пловдив)!

Topsport.bg

22-09-2023, 22:06

ЦСКА успя да победи Ботев (Пловдив) в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. "Червените" се наложиха с 2:1 като гост на "Колежа". Това е трети пореден успех за тима на Нестор Ел Маестро, което го отвежда на 3-ото място в класирането, но преди мача на Левски с Етър. "Сините" са с 16 точки, докато "червените" са с 18. Днешната среща бе доста оспорвана.

Попаденията станаха дело на Линдсет и Назон, който се разписа от дузпа. Балогианис върна интригата в края на мача, но все пак ЦСКА победи с 2:1.

Срещата започна с много битка. Домакините имаха лек превес, но "червените" успяха да ударят първи. В 21-ата минута Матиас Фаетон се пребори със съперник за топката по левия фланг и центрира към наказателното поле, където Джонатан Линдсет непокрит успя да отправи хубав, плътен удар, оставяйки безпомощен Ханкич за 0:1.

В 33-ата минута ЦСКА поиска дузпа след като Дюкенс Назон получи топката вляво от вратата, като комбинира с Тобиас Хайнц в наказателното поле. Ханкич изби и имаше съприкосновение с норвежеца в наказателното поле. Реферът и ВАР отсъдиха, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

Седем минути по-късно Назон нацели гредата, Кареасо върна отбитата топка към Турицов, който вкара, но попадението не бе зачетено заради засада на Кареасо. Втората част също бе доста оспорвана. В 64-ата минута "армейците" поискаха дузпа заради игра с ръка на Бароан след изпълнение на корнер. ВАР прегледа ситуацията и реферът Давидов бе привикан на монитора. Главният съдия бе категоричен - дузпа за ЦСКА. Зад бялата точка застана Дюкенс Назон, който беше безкомпромисен за 0:2.

В 79-ата минута интригата в срещата бе върната. Ивелин Попов получи на границата на наказателното поле и подаде отлично към Балогианис, който с едно докосване с левия крак стреля в горния ляв ъгъл за 1:2.Добавеното време на срещата бе цели 11 минути заради спиранията за използване на пиротехнически средства по повод Независимостта на България.

В продължениято, "канарчетата" търсеха път към вратата на Бусато, но така и не го намериха.

В следващия междинен кръг Ботев гостува на Черно море, а ЦСКА приема Локомотив (София).

Източник: Topsport.bg

Последни новини