Дубълът на Черно море спечели дербито на Варна!

Дубълът на Черно море спечели дербито на Варна!

Topsport.bg

15-04-2023, 14:00

Черно море II спечели дербито на Варна с 2:1 срещу Спартак II в отложен мач от 22-ия кръг на Североизточната Трета лига. Получи се същинско дерби - нерви, голове, картони, а двата отбора завършиха без треньорите си.

Спартак поведе с гол на Даниел Халачев, а малко след това Черно море отговори с удар в гредата на Николай Златев. До почивката Серги Кешкерян, Марин Петков, Жечко Йорданов и Симеон Савов пропуснаха да вкарат за "моряците". В 55-ата минута Росен Стефанов пропусна да изравни от дузпа. Десетина минути по-късно напрежението ескалира. Реферът тушира страстите в червени картони за капитана на "соколите" Николай Василев и Стефан Димов от съперника.

Отстранени бяха и треньорите Васил Петров на Спартак и Иван Николов на Черно море. Развръзката настъпи на финала. След атака през центъра в 84-ата минута, топката попадна у влезлия като резерва Радослав Петров, който с шут по диагонала изравни. Обратът дойде в 90-ата минута. Тогава Кешкерян центрира и друг влязъл като резерва Кристо Яначков реализира с глава победното попадение за Черно море.

Източник: Topsport.bg

Последни новини