Един е ЦСКА! "Армейците" с велик обрат! Гостите усетиха народната "любов"!

Един е ЦСКА!

Topsport.bg

29-08-2022, 22:28

ЦСКА победи ФК ЦСКА 1948 с 2:1 в драматичен двубой от осмия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Напрежението във въздуха из Борисовата градина можеше да се разреже с нож, тъй като началото на срещата бе белязано от напрежение в ложите. Привържениците на "червените" меко казано не приеха добре Добрин Гьонов и легендата на ЦСКА Радослав Здравков. Към тях полетяха бутилки и обидни реплики. Все пак окло 15-ата минута на срещата ситуацията по трибуните се успокои след като официалните лица на ФК ЦСКА 1948 бяха качени в горната част на ложите.

Иначе гостите поведоха в началото на второто полувреме, благодарение на Ангел Бастунов (52'), но малко след това Иван Турицов (78') изравни от дузпа. В последните минути на срещата обаче "червените" стигнаха до обрат след фантастичен гол от окло 25 метра на Брадли де Нойер (87').

Двубоят започна много нервно, като двата отбора не успяваха да задържат топката за по-дълго време. Първият изстрел в мача обаче дойде още във втората минута, когато Дюкенс Назон шутира от далечно разстояние, но неточно.

В 10-ата минута пък гостите отвърнаха с опасна атака отляво, която завърши с подаване към Ангел Бастунов. Той шутира по земя по диагонала, беше отразен от Густаво Бусато.

В 21-вата минута Ангел Бастунов нацели гредата. Георги Русев прехвърли Густаво Бусато подавайки към съотборника си. Бастунов опита довкара топката във вратата, но прати кълбото към дясната греда.

В 31-ата минута Маурисио Гарсес нахлу опасно отляво в наказателното поле и вместо да шутира, подаде към Брайън Морено. Пасът му обаче бе прекалено слаб и защитата на гостите се справи със ситуацията.

В 39-ата минута Джонатан Линдсет преодоля противников съперник и подаде към Маурисио Гарсес, който опита да пусне прострелен пас към Дюкенс Назон. Футболистът обаче се забави и не успя да засече топката. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

Втората част започна отлично за гостите, които поведоха в резултата. В 52-рата минута Радослав Кирилов проби отляво и пусна тънък пас успоредно на голлинията. Ангел Бастунов успя да се измъкне от защитата на "червените" и засече подаването, пращайки топката във вратата.

В 69-ата минута Иван Турицов даде прелестен извеждащ пас към влзезлият преди минути Дауда Бамба. Той овладя в наказателното поле на ФК ЦСКА 1948 и шутира, но Даниел Наумов демонстрира рефлекс и спаси.

В 76-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Хелитон Джордж Тито Дос Сантос игра с ръка в наказателното поле и след консултация с ВАР, Радослав Гидженов посочи бялата точка. Иван Турицов се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 87-ата минута ЦСКА стигна до обрат. Юрген Матей подаде на Брадли де Нойер, който с мощна тупалка от далечна дистанция не остави никакви шансове на Даниел Наумов.

В края на срешата Елитон бе изгонен след избутване на дете, подаващо топките, за което получи втори жълт картон.

Източник: Topsport.bg

Последни новини