Изгонен от Левски бил пред трансфер в Серия "А"

Изгонен от Левски бил пред трансфер в Серия

Novsport

23-11-2018, 18:04

Изгоненият от Левски Нелуц Рошу е бил пред трансфер в Серия "А". Интерес към него е имало от Наполи. Това разкрива треньорът Йонуц Кирила, който е работил с халфа в Конкордия Чайна. Случката се е разиграла година преди Рошу даа дайде на "Герена".

Както е известно той беше едно от попълненията в мащабната миналогодишна лятна селекция на Левски. Румънецът дойде на "Герена" като шампион на родината си и с богата визитка. Така и обаче не успя да се пребори за титулярно място и след само седем мача беше освободен през юли. 

"Нелуц дойде само с дрехите на гърба си в Конкордия, след като го изритаха от ЧФР Клуж. И успя да се развие много бързо, дори предизвика интереса на Наполи. Просто усещах, че от него ще стане много добър играч. Но когато напуснах Конкордия, кариерата му пак се срина", разкрива Кирила.

"А отборът тогава можеше да спечели много пари от него, защото той му струваше цифром и словом само 15 хил. евро. Впоследствие се озова във Виторул, после отиде да играе в България и сега твори сензации в Астра, доказвайки тезата ми, че е силен играч", добави треньорът. 

Източник: Novsport

Последни новини