Илиан Илиев: Заслужаваше си това дерби, бяхме по-добрият отбор

Илиан Илиев: Заслужаваше си това дерби, бяхме по-добрият отбор

Topsport.bg

07-05-2023, 20:12

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази задоволството си след победата с 3:2 на неговия отбор във варненското дерби срещу Спартак. Специалистът разясни, че това е бил един от най-трудните двубои в неговата кариера и си пожела повече късмет в реванша за Купата срещу Лудогорец, тъй като "орлите" подобрявали представянето си с всяка изминала среща.

"Нервен мач за нас. Това е един от най-трудните в кариерата ми. Трябваше да спечелим на всяка цена. Изключително труден мач за мен. До втория гол перфектен мач за футболистите. После дадохме на противника да си помисли, че може да стигне до нещо. До втория гол бяхме почти перфектни.

Втория гол падна рано, отпускането ни, а и активизирането на противника дойде рано. Бяхме по-добри и заслужавахме да спечелим. Поздравявам и хората на трибуните. Заслужаваше си това дерби.

Спартак като потенциал нямат нищо общо с отбора от първия полусезон, сработват се с времето. Но ние ги превъзхождахме", каза Илиев.

"Ще подходим сериозно и тази победа ще ни даде тласък. Ще играем и по-освободени психически. За 24 дни изиграхме 7 мача. Надявам се да имаме и малко късмет срещу Лудогорец, защото те се подобряват с всеки изминал мач", допълни треньорът на варненци по повод предстоящия реванш от турнира за Купата срещу Лудогорец. Първата 1/2-финална среща във Варна завърши 3:2 в полза на "орлите".

Източник: Topsport.bg

Последни новини