Кирил Десподов вече е част от историята на Лудогорец

Кирил Десподов вече е част от историята на Лудогорец

Topsport.bg

19-09-2021, 20:11

Лудогорец сложи край на серията си от 6 поредни загуби в груповата фаза на Лига Европа с равенството срещу Мидтиланд. "Орлите" обаче удължиха серията си от 11 последователни срещи без успех в групите на Лига Европа. За последно те победиха Ференцварош с 3:0 като гост на 3 октомври 2019 година, когато треньор отново беше Станислав Генчев.

Българските клубове останаха без победа над датски в гостувания в евротурнирите. Това беше девето гостуване и пето равенство, а загубите за нашите тимове са 4.

Дебют за Лудогорец в Европа направи Шакил Пинас.

С дебюта на Шакил Пинас чужденците играли за Лудогорец в Европа станаха точно 60. Общо футболистите използвани от "орлите" в турнирите станаха 83, а като дял чужденците са 72%.

Елвис Ману изигра юбилеен мач номер 10 за "орлите" в турнирите.

Кирил Десподов вкара четвъртия си гол с екипа на Лудогорец в европейските клубни турнири. Така той еднолично вече е най-резултатният българин за тима в Европа. С три попадения на второто място е Христо Златински.

Антон Недялков записа 42-и мач в турнирите с екипа на "орлите", с което се изравни на второто място сред българите с най-много евроучастия за тима с Владислав Стоянов. Далеч напред на първото място сред българите остава Светослав Дяков със 78 мача.

За 15-ти път Лудогорец направи 1:1 в Европа, като това е най-често срещаният резултат за тима в турнирите, пише "Мач Телеграф".

Източник: Topsport.bg

Последни новини