Красимир Петров: Ще опитаме да се противопоставим достойно на Лудогорец

Красимир Петров: Ще опитаме да се противопоставим достойно на Лудогорец

Topsport.bg

21-08-2022, 16:05

В понеделник (22 август) от 20:30 часа Пирин (Благоевград) посреща шампиона Лудогорец в мач от седмия кръг на efbet Лига в търсене на първа победа за сезона. Тимът на Красимир Петров се завръща на "Гнездото" след две поредни шампионатни гостувания и две загуби.

"Орлетата" се намират на 14-а позиция в класирането с две точки, докато Лудогорец е шести с актив от 10 точки, но с два мача по-малко заради участието си в европейските турнири.

В последния кръг Пирин отстъпи при гостуването си на Черно море с 0:1. В последния си официален ангажимент пък Лудогорец победи Жалгирис от Литва с 1:0 в първия си плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Последната среща между двата отбора на стадион "Христо Ботев" завърши с победа на Лудогорец с 3:1, а двубоят в Разград с успех за Пирин с 5:3.

За предстоящия двубой в групата ще се завърнат излекувалите своите контузии Преслав Йорданов и Петър Занев, както и новите попълнения Чебрайлс Макрецкис и Радослав Цонев. След изтърпяно наказание на линия отново е Красимир Станоев.

Извън плановете остава Николай Бодуров, който все още се възстановява от травма.

"Разбира се, че всички сме наясно с класата на Лудогорец, който е хегемон в българския футбол. Нашата задача е да се опитаме да се противопоставим достойно на най-добрия отбор в страната. Целта ни е да играем смело пред нашите верни привърженици, които съм сигурен, че ще ни подкрепят. Без съмнение новите попълнения ще засилят конкуренцията в отбора. Това са качествени играчи, които могат само да ни помогнат. Идеята ни е освен да печелим точки и да изграждаме нашия облик и стил, да се превърнем в отбор, който да играе добър футбол и да радва привържениците на играта", заяви Петров пред клубния сайт.

Източник: Topsport.bg

Последни новини