Крумовград продължава с победите! Новакът в efbet лига надви вял Локомотив (София)

Крумовград продължава с победите! Новакът в efbet лига надви вял Локомотив (София)

Topsport.bg

26-08-2023, 20:55

Крумовград постигна трети пореден успех в шампионата, този път над Локомотив (София) с 2:0 в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Божидар Кацаров и Александър Колев се превърнаха в герои за новака с голове през първото и второто полувреме. По този начин Крумовград заема 4-то място с 12 точки, докато "червено-черните" са на 11-то място с 6 пункта.

Домакините стартираха изключително силно срещата, тъй като откриха резултата едва във 2-та минута. При центриране от фаул нападателят Александър Колев се извиси над всички и отигра топката с глава, но стражът Александър Любенов изби в ъглов удар. Последва центриране на точката на дузпата, откъдето бившият халф на "червено-черните" Божидар Кацаров се разписа за 1:0.

В 29-та минута гостите пропуснаха да възстановят паритета. Капитанът на "столичните железничари" Красимир Милошев центрира остро в наказателното поле на противника, а там партньорът му в полузащитата Красимир Станоев отправи корав удар с глава, който принуди вратаря Янко Георгиев да реагира с класно спасяване.

След като започна второто полувреме, играчите на Неманя Миланович организираха опасна атака, когато топката достигна до Даниел Миланович, чийто изстрел премина встрани от вратата. Последва още един изстрел на 21-годишния футболист, спасен с лекота от Александър Любенов.

Десет минути преди края на редовното време миг на невнимание в редиците на тима от София за малко да донесе гол на Крумовград. Даниел Миланович излезе на стрелкова позиция, ала Александър Любенов се отчете с добра намеса.

Срещата окончателно беше решена в 85-та минута, когато Крумовград получи дузпа. Защитникът Диме Димов закъсня и фаулира набралия скорост Мартин Сораков. Съдията Георги Гинчев имаше отличен поглед върху ситуацията и не се поколеба да отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Александър Колев, реализирайки за 2:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини