Левски - Лудогорец 2:4, попадение на Бърнард Текпетей

Левски - Лудогорец 2:4, попадение на Бърнард Текпетей

Topsport.bg

03-10-2021, 20:09

Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг в големия сблъсък от десетия кръг на родната efbet Лига. Двубоят на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" стартира в 20:15 часа.

"Сините" нямат победа в последните си 3 шампионатни мача. Също така са в серия от 16 поредни шампионатни срещи без успех над Лудогорец.

Старши треньорът Станимир Стоилов няма проблеми с контузени или наказани футболисти и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. През седмицата Билал Бари, Христос Шелис и резервният вратар Пламен Андреев имаха различни оплаквания, но и тримата са на линия за днешния мач.

Гьоко Зайков получи повиквателна за мачовете на Северна Македония за световните квалификации. Христос Шелис също може да запише минути по време на паузата за националните отбори, но с младежкия тим на Кипър. Появиха се и информации, че отбор от Азербайджан има интерес към полузащитника Симеон Славчев.

Стоилов е в търсене на първа победа начело на Левски за шампионата след двете равенства - с ФК ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив), както и загубата от ЦСКА.

В часовете преди днешния сблъсък в българските медии се появиха информации, че Лудогорец е освободил старши треньора си Валдас Дамбраускас заради незадоволителните резултати на отбора в последните седмици. Последната капка била след загубата на тима от сръбския гранд Цървена звезда на "Хювефарма Арена" в турнира Лига Европа по-рано през седмицата.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Под въпрос за днешния двубой са двама от основните футболисти на тима - Кирил Десподов и Антон Недялков. Нападателят Ихинио Марин е аут от месец ноември, докато трайно контузени остават Вандерсон и Каули Оливейра.

Шампионите са с най-доброто нападение в елита - 19 вкарани гола или средно по 2,71 на мач. Те са и с най-добрата защита в първенството - 4 допуснати гола или средно по 0,57 на мач.

Източник: Topsport.bg

Последни новини