Левски - Славия 1:1, дерби с много положения на "Герена"

Левски - Славия 1:1, дерби с много положения на

Topsport.bg

24-07-2021, 20:06

Левски и Славия се изправят един срещу друг в най-старото столично дерби. Мачът на "Герена" започва в 21:00 часа.

"Сините" имаха тежък период по време на подготовката, измъчвани от финансова криза и неяснотата около бъдещето.

Старши треньорът Живко Миланов не разполага с много опции за състава си и е ограничен в избора си на стартовите 11. 

В лагера на Славия е  по-спокойно. След завръщането на Златомир Загорчич в края на миналия сезон "белите" се измъкнаха от дъното на класирането, а сега амбициите са за място в първата шестица.

Новите попълнения Тони Тасев, Венцислав Керчев и Людовик Соарес се вписаха добре в състава. Сред напусналите през лятото са опитните Михаил Александров, Владислав Узунов и Ивайло Димитров.

Левски изигра общо шест контроли и не загуби нито една от тях. "Сините" победиха Локомотив (Пловдив), Локомотив (София) и Етър, а срещу Ботев (Пловдив), Левски (Лом) и Септември (София) направиха равенства. 

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Старши треньорът на Левски Живко Миланов ще заложи на 16-годишния Пламен Андреев, който ще пази на вратата. Официциален дебют се очаква да направят новите попълнения Христос Шелис и Христофор Хубчев.

В стартовите единадесет на Славия се очаква да започнат новите Венцислав Керчев и Людовик Соарес.

"Сините" и "белите" се срещнаха за последно в края на март, когато Левски спечели с 1:0 на "Герена" след късен гол на Найджъл Робърта. Преди това обаче Славия записа 4 поредни победи срещу този съперник във всички турнири.

Източник: Topsport.bg

Последни новини