Левски спечели битката на непобедените и дръпна на върха пред ЦСКА (СНИМКИ)

Левски спечели битката на непобедените и дръпна на върха пред ЦСКА (СНИМКИ)

Novsport

01-09-2018, 22:50

Левски продължава със 100-процентовия си актив при Славиша Стоянович. "Сините" се наложиха с минималноято 1:0 като домакини на Берое. По този начин столичният гранд дръпна с 3 точки пред преследвача си ЦСКА. За старозагоци пък това бе първа загуба за този сезон.

Още в началните секунди Хали Тиам стреля от дистанция, но над вратата.

В 11-ата минута Кабрал отправи топовен удар, топката рикошира в Буш и за малко да изненада Перниш, но все пак излезе в аут.

В 18-ата минута Левски пропусна отличен шанс да поведе. Мариани намери с чудесен пас в наказателното поле Кабрал, който обаче от въздуха засече изключително неточно.

Гостите отговориха 4 минути по-късно, когато по чудо не поведоха. Борислав Цонев нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала. Полачек плонжира и изби в корнер. След неговото изпълнение настана суматоха в наказателното поле на Левски, Алкан стреля с глава, но топката срещна дясната греда.

В 28-ата минута топовен изстрел на Мариани извън наказателното поле профуча над напречната греда.

В 34-ата минута чудесна атака на Левски завърши с пас на Обертан към Буш. Последният остана на чиста позиция в наказателното поле, но загуби равновесие и опасността отмина.

В 41-ата минута "сините" бяха на път да сътворят страхотна глупост. Горанов и Полачек не се разбраха, Бригидо открадна топката, но стреля покрай вратата.

Втората част започна равностойно. В 51-ата минута обаче Левски поведе. Хубава атака на домакините достигна до Цветкович, който върна на дъгата пред наказателното поле към Белмонт. Французинът стреля от движение, насочвайки топката в долния десен ъгъл. Перниш успя да докосне кълбото, но недостатъчно, за да предотврати попадането му в мрежата за 1:0.

В 67-ата минута страхотен удар на Борислав Цонев извън наказателното поле премина в опасна близост до лявата греда.

В 79-ата минута Бригидо отправи топовен изстрел, но Полачек показа класа и изби атрактивно.

В последната минута на редовното време Левски направи фрапантен пропуск. Цветкович изведе сам срещу вратаря Паулиньо, но Перниш успя да играе с топката. Топката отиде към опразнената врата, но Бандаловски от голлинията изби в тялото на Костов, откъдето излезе в аут

Източник: Novsport

Последни новини