Локо (Сф) и Славия не се победиха в малкото столично дерби, "железничарите" загубиха шанс за бараж

Локо (Сф) и Славия не се победиха в малкото столично дерби,

Topsport.bg

23-05-2023, 19:17

Локомотив (София) и Славия завършиха при резултат 1:1 в "Надежда" в мач от плейофите на efbet Лига. Дейвид Малембана изведе домакините напред с хубав гол от пряк свободен удар(24'), а Иван Минчев изравни 5 минути преди края на малкото столично дерби.

По този начин "железничарите" загубиха и математически шансове да се доберат до бараж, а Славия е твърдо на 7-мо място с 8 точки пред основния си преследвач - Арда.

Малкото столично дерби започна на високи обороти, а домакините можеха да излязат напред в резултата още в 4-тата минута. Селсо Рапосо направи едно от ювелирните си центрирания отдясно, а Ертан Томбак за малко не прати топката в собствената си мрежа, след като при опита си да изчисти кълбото, то мина на сантиметри от дясната греда на Николай Кръстев.

Малко по-късно Селсо Рапосо дриблира между няколко защитници на "белите" и се озова на стрелкова позиция, топката обаче беше на неудобния му ляв крак и изстрелът му към вратата не беше достатъчно силен, за да затрудни Николай Кръстев.

В средата на първото полувреме Ерол Дост извърши нарушение срещу Димо Бакалов на границата на наказателното поле и Волен Чинков отсъди пряк свободен удар за домакините. С изпълнението се нагърби централният защитник на "железничарите" Дейвид Малембана, който завъртя топката по прекрасен начин с десния крак и изведе своя отбор напред в резултата.

В предпоследната минута на първото полувреме "белите" имаха отлична възможност да изравнят резултата. Тони Тасев центрира опасно от пряк свободен удар, а Владимир Николов насочи топката в очертанията на вратата. Вратарят Гайе обаче се намеси добре и предотврати попадение в мрежата си. Последва контраатака за Локомотив, при която Франса имаше възможност да обстрелва вратата на Славия, но шутът му беше блокиран.

Десет минути след подновяването на играта Галин Иванов опита късмета си с мощен шут от дистанция, но Дейвид Малембана блокира с глава. 

По всичко изглеждаше, че Локомотив ще спечели мача, но Славия успя да изравни 5 минути преди края. Тасев и Минчев комбинираха в наказателното поле на локомотивци, а последният нанесе удар, който след лек рикошет заблуди Гайе и топката влетя в мрежата на Локмотив.

Две минути преди края на редовното време Селсо Рапосо получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко, но това не се оказа фатално за домакините и резултатът остана непроменен.

Локомотив (София) - Славия 1:1

1:0 - Малембана (24')

1:1 - Минчев (85')

Източник: Topsport.bg

Последни новини