Лудогорец изглежда колебливо в защита

Лудогорец изглежда колебливо в защита

Topsport.bg

26-01-2022, 22:50

Минаха само две от контролите на Лудогорец и е рано за изводи. Но има някои неща, които се набиват на очи. Новият треньор Анте Шимунджа залага на ромб в средата. Така беше и срещу Висла Краков (1:1), и срещу Волфсгоергер (3:3).

И друго обаче прави впечатление. Става дума за колебливите действия на "орлите" в защита. В първия мач с Висла Краков през първото полувреме играха Икоко, Пластун, Тихомир Димитров и Пинас, а през второто - Карничник, Терзиев, Вердон и Илкер Будинов. Именно през втората част разградчани изглеждаха много лабилни.

Срещу австрийците имаше две промени - Карничник бе титуляр вместо Икоко и Вердон вместо Пластун. Но и това не промени нещата. И австрийците си правеха каквото поискат със защитата на Лудогорец.

Да допуснеш 4 гола в два мача, пък макар и контроли, не говори добре. В Словения казват, че отборите на Анте Шимунджа винаги са играели силно в отбрана и много дисциплинирано изобщо във фаза защита. Такова нещо обаче, в първите два двубоя от Лудогорец не видяхме. Така че новият треньор на отбора тепърва ще трябва да работи много и в тази насока - да заздрави защитата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини