Лудогорец помечта, но загуби третия си мач в ЛК от резервите на Фенербахче

Лудогорец помечта, но загуби третия си мач в ЛК от резервите на Фенербахче

Topsport.bg

26-10-2023, 21:45

Турският гранд Фенербахче победи с 3:1 Лудогорец в среща от третия кръг на група "Н" в турнира Лига на конференциите.

За българите това е второ поражение и те остават с 3 точки. По-късно днес е другата среща в групата между датския Нордселанд и Спартак (Търнава), като скандинавците също са с 3 точки.

Домакините бяха излезли с голяма част от резервните си футболисти, като на терена не бяха играчи като Доминик Ливакович и Един Джеко, но въпреки това Фенербахче поведе с 2:0 чрез голове на Мичи Батшуай(42') и Миха Зайц(52'). В 65-а минута Родриго Бекао си отбеляза автогол и върна надеждите на Лудогорец, но Миха Зайц сложи точка на спора в добавенто време.

Още в петата минута гостите имаха добра възможност за гол. Руан Секо се откъсна зад гърба на турската защита и стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. Секунди по-късно Пьотровски нанесе първия точен удар в мача, но право във вратаря на Фенербахче.

В средата на първото полувреме станахме свидетели на страхотна битка в центъра между Фред и Текпетей. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед прегази звездата на Лудогорец и започна светкавична атака, но Вердон пресече решителния пас в нападение и предотврати опасността пред вратата си.

Домакините се активизираха и малко по-късно Симон Слуга реагира блестящо, за да откаже Батшуай, който си освободи пространство в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл.

Три минути преди края на първата част домакините откриха резултата. Фред получи топката в центъра на терена, напредна с нея и изведе Мичи Батшуай на страхотна позиция, от която белгиецът се възползва и прокара кълбото покрай Слуга за 1:0.

Седем минути след подновяването на играта домакините удвоиха преднината си. Душан Тадич получи пас от Фред на левия фланг и с вълшебно докосване изведе Остерволде в наказателното поле. Нидерландецът центрира успоредно на голлинията, Батшуай се размина с топката, но тя попадна в Зайц, който простреля Слуга за 2:0.

В следващите минути треньорът на домакините извади още трима от основните си футболисти и 65-ата минута Лудогорец намали изоставането си. Текпетей центрира от корнер, Педро Нареси опита задна ножица, а топката се удари нещастно в крака на Родриго Бекао и влетя в собствената му врата.

Така се стигна до 82-рата минута, когато гостите пропуснаха фантастичен шанс да възстановят равенството. При една от редките си контраатаки Текпетей се откъсна сам срещу вратаря на Фенербахче и нанесе удар, който беше спасен. Топката обаче отиде в краката на връхлитащия Дуа, който на празна врата не успя да порази целта.

Фенербахче нанесе решителния си удар в добавеното време на мача. Пьотровски падна в полето на домакините, търсейки фаул и съдията отсъди такъв, но за турците. Докато полякът се разправяше със съдията, Фенербахче би фаула и организира светкавична атака. Домакините размениха няколко паса в наказателното поле на Лудогорец, а Зайц се нагърби да нанесе шут от точката на дузпата и прониза Слуга за крайното 3:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини