Лудогорец разгроми ЦСКА в Разград

Лудогорец разгроми ЦСКА в Разград

Topsport.bg

13-08-2023, 23:12

Лудогорец разгроми ЦСКА в дербито на 5-ия кръг на efbet Лига. Разградчани се наложиха с 3:0 на "Хювефарма Арена".

Шампионите вкараха ранно попадение чрез Руан, а резултатът бе удвоен след автогол на Санянг. В началото на второто полувреме Лудогорец оформи класическия резултат чрез Кирил Десподов от дузпа.

Лудогорец бе по-деен през целия мач и отправи доста удари към вратата на Бусато. От своя страна "червените" не създадоха чисти голови положения и записаха първа загуба за шампионата през новия сезон.

Срещата започна с натиск на домакините. Още в 3-ата минута Иван Йорданов стреля отдясно с левия крак, търсейки далечния ъгъл на вратата, но Бусато отрази в ъглов удар. Последва опит на Десподов, но и той бе спасен от стража. В 8-ата минута разградчани успяха да поведат. Кирил Десподов влезе навътре от фланга и центрира към Руан, който с глава насочи топката в близкия ъгъл на "червената" врата, за да открие за 1:0.

Половин час след започването на мача разградчани увеличиха аванса си. Кирил Десподов изпълни от пряк свободен удар, топката достигна до непокрития извън наказателното поле Фон Витри, който стреля, топката се отклони в Санянг и влезе в мрежата на Бусато за 2:0.

Началото на второто полувреме също предвещаваше неприятности за "червените". Домакините имаха претенции за игра с ръка на Турицов, Никола Попов бе привикан сам да изгледа ситуацията и реши - дузпа за Лудогорец. Кирил Десподов бе безкомпромисен и прати Бусато в грешния ъгъл. Капитанът на разградчани отпразнува бурно радостта си, като веднага изтича зад Бусато и размаха ръката си пред очите, вероятно искайки да каже "не ме виждаш".

В 73-ата минута Никола Попов бе привикан от ВАР-колегите си да прегледа ситуация, при която Сонко Сундберг удари с лакът умишлено Назон. След като се убеди в това, реферът извика бившия играч на Левски и му показа директен червен картон. До края на мача треньорът на домакините Ивайло Петев направи доста промени, вероятно и продиктувани от предстоящия реванш с Астана.В добавеното време Иван Йорданов нацели горната греда, пропускайки да направи резултата 4:0.

В следващия кръг от елита, Лудогорец гостува на Черно море, а ЦСКА гостува на Ботев (Враца).

Източник: Topsport.bg

Последни новини