Лудогорец размаза Етър и записа първа победа в първенството

Лудогорец размаза Етър и записа първа победа в първенството

Topsport.bg

22-07-2023, 23:23

Лудогорец записа убедителна победа във 2-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се наложиха с 5:0 над Етър в Разград.

Така тимът на Ивайло Петев успя да се реваншира пред феновете си за грешката на старта, когато загуби с 1:3 от Крумовград. През седмицата "орлите" отстраниха и Балкани след като в първия мач бяха отстъпили с 0:2. В днешната среща Лудогорец категорично надиграха опонента си.

Първото попадение падна в 18-ата минута, когато новото попълнение на домакините Дуа получи с гръб към вратата, подаде към Фон Витри, който овладя и със силен удар от около 23 метра вкара ефектен гол за 1:0.

В 37-ата минута гостите останаха с човек по-малко след като Георги Ангелов бе последен в защитата и фаулира Текпетей, а Волен Чинков мигновено му показа червен картон.

Втората част започна вихрено. Етър загуби топката в центъра на терена, Нареси намери с хубав пас Доминик Янков, той напредна и навлезе в наказателното поле и стреля с десния крак с плътен удар, за да удвои за 2:0.

Само минута по-късно Текпетей пусна към Сон по левия фланг. След настанало разбъркване в наказателното поле, топката стигна отново до Бърнард Текпетей, който я прати в мрежата на "болярите" за 3:0. В 52-ата минута Лудогорец получи право да изпълнява дузпа след като Крум Стоянов бе играл с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Дуа, който имаше шанс да вкара първия си гол с екипа на шампионите след като стреля силно, но нацели горната греда.

В 57-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле, Текпетей се извиси и засече с глава за 4:0. При попадението обаче ганаецът получи травма. Ивайло Петев реши да не рискува и бързо го замени.

В 72-ата минута Русо засече изчистена от защитата на Етър топка и от около 25 метра прати истински снаряд във вратата на "виолетовите".

До края на мача срещата се доиграваше, а шампионите пропуснаха още възможности за гол.

Източник: Topsport.bg

Последни новини