Лудогорец с най-слаба защита в историята си

Лудогорец с най-слаба защита в историята си

Topsport.bg

03-04-2022, 17:44

Лудогорец за 11-и пореден сезон доминира в Първа лига и за момента не дава признаци, че ще сдава титлата. Въпреки това обаче, ако се вгледаме конкретно в представянето на отбора в защита, определено нещата не са толкова бляскави. Дори напротив. За момента то е най-слабото, ако го сравним с показателите в отбрана във всяка от предишните 10 шампионски години.

От тях Лудогорец стоеше най-добре през 2012/13 - 13 допуснати гола в 30 мача или средно по 0,43 на мач. Сега обаче този показател е над два пъти по-лош — 0,96, като толкова зле не е бил никога досега. През миналия сезон бе достигнат най-големият регрес - 0,94 допуснати попадения средно на двубой. Сега обаче за първи път е възможно получените голове да станат повече от броя на мачове и средно да бъдат над един на двубой.

Специално през този сезон, за да е толкова тежко положението, най-много натежа катастрофата у дома срещу Пирин. "Орлетата" прегазиха шампионите с 5:3 насред Разград в един исторически мач. Той беше и първият, в който Лудогорец получи 5 попадения в двубой от Първа лига.

Дори обаче да се стигне до антирекорд за "орлите" по брой получени голове за един шампионат, това едва ли ще им попречи сериозно по пътя към титлата, а по-добрата част от състава както винаги ще си остане атаката.

Източник: Topsport.bg

Последни новини