Марек победи Балкан и продължава по пътя за Купата на АФЛ

Марек победи Балкан и продължава по пътя за Купата на АФЛ

Novsport

06-12-2020, 14:37

 На стадиона в Герман в мач за Купата на АФЛ се срещнаха отборите на Балкан Ботевград и Марек от град Дупница. Победителят от този двубой ставаше първенец на Югозападната група, даващо право за участие в по-нататъшната фаза за спечелване на трофея. 

През първата част на срещата футболистите на двата отбора търсеха начин за отбелязване на първия гол. В 9-та минута Петко Петков от Балкан отблизо обстрелва вратата на Марек, но стража им Пламен Младенов бе невероятен и изби топката навреме. В 29-та минута отново Петко Петков се опита да огорчи вратаря на Марек, но  отново не успя. За отбора на Марек пропуски направиха Димитър Панталеев, Джордж Николов и Александър Близнаков. Така при нулево равенство двата отбора се оттеглиха на почивка. 

През второто полувреме мачът стана още по-динамичен и интересен. В 61-ва минута защитникът на Балкан Симеон Иванов-Матераци насочи грешно топката, която бе овладяна умело от Иван Калайджийски, който центрира отдясно в наказателното поле на противника и там Димитър Панталеев не остави никакви надежди за стража на Балкан Калин Дончев. Три минути по-късно Димитър Панталеев изскочи очи в очи срещу вратаря на Балкан и вместо да подаде на колега, стреля и топката профуча в аут. В 79-та минута Симеон Иванов-Матераци се реабилитира за грешката си, която бе фатална за отбелязване на гола за Марек, насочи удачно топката към централния нападател Петко Петков, той се вряза между двойката централни защитници на Марек и прехвърли майсторски вратаря Пламен Младенов за 1:1. До края на срещата нови пропуски за отбора на Марек направиха Димитър Панталеев,  Александър Близнаков и Димитър Чечев. 

Редовното време на срещата завърши при резултат 1:1 и съгласно регламента за мачове от аматьорските отбори се стигна до изпълнение на дузпи. От бялата точка точни за Марек бяха Милен Иванов, Петьо Иванов, Иван Калайджийски и Димитър Панталеев, а за Балкан-Ангел Ангелов и Йоан Маринов. Така се стигна до резултата от дузпите 4:2 в полза на Марек. С общ резултат от двубоя 5:3 отборът на Марек се класира за по-нататъшната фаза за Купата на АФЛ, където ще срещне представителите на останалите три зони, за да се определи новият носител на трофея. 

Отборът на Марек беше подкрепян от над 100 фенове, начело с шефа им Румен Тимев, които бяха извън стадиона.  Всички те не бяха на себе си от радост , като се реабилитираха за загубата си от Балкан в Ботевград  в мача за първенството на ЮЗ трета лига. 

След мача мнения дадоха: 

Светослав Георгиев-старши треньор на Марек: Като цяло в срещата бяхме по-добрият отбор на терена. През първото полувреме непростими пропуски за нашия тим направиха Джордж Николов, Александър Близнаков и Димитър Панталеев, а през второто-Димитър Чечев, Димитър Панталеев и Александър Близнаков. Напълно заслужена победа на база създадените голови положения и играта на терена като цяло. 

Президентът на Марек Цветан Видински сподели, че футболистите , на които бе гласувано доверие, са дали всичко от себе си. „Все още не се реализират създадените голови положения, иначе мачът можеше да се реши още през първото полувреме. По категоричен начин заявявам, че ще търсим колкото може по-напред класиране за Купата и ако се стигне до спечелване, определената сума от 20 хиляди лева ще бъде раздадена на футболистите. Вече пуснахме футболистите във ваканция. Ще ги привикаме за първа тренировка от зимната подготовка на 11 януари 2021 година от 14 часа на стадион Бончук. Вече е ясна и първата контролна среща, а тя е на 19 февруари срещу отбора на Пирин Благоевград на стадиона в Рилци”.

Марек: Пламен Младенов, Иван Калайджийски, Антонио Арсов, Николай Николов, Христо Каймакански, Джордж Николов, Милен Иванов, Александър Близнаков, Веселин Любомиров, Димитър Панталеев, Петьо Иванов /Димитър Чечев/

Източник: Novsport