Нови шест мача в областна група Струма-1

Нови шест мача в областна група Струма-1

Novsport

22-10-2020, 16:20

 Доста интересен шести кръг за първенството на регионална Б група Струма-1 се очертава в събота на територията на Благоевградска област.

В Дамяница под ръководството на кмета Атанас Ангелов теренът се подготви по подобаващ начин, за да може мачът между временния водач Спартак Склаве със спечелени 13 точки от пет мача и домакините – Локомотив  с 9 точки от 4 мача – да премине на нужното равнище и да задоволи многобройните зрители, които се очакват от съседните селища, включително и фенове, които ще пристигнат да подкрепят отбора на гостите.

В Дамяница са сигурни, че намиращият се в подем отбор на Локомотив, ще изиграе поредния си силен мач, така, както го направи в изминалия кръг, побеждавайки един от добрите отбори в групата – този на Левуново 2014 като гост. Само при победа отборът на домакините ще се доближи до временния водач на групата.

Другият оспорван двубой, който се очертава в кръга, е този между отборите на Орел Лебница и Левуново 2014. И двата отбора имат по 9 спечелени точки. Президентът и треньор на гостуващия тим Костадин Миндов определя мача като много важен и за двата тима. „В последните три години отборът на Орел търси начин да спечели титлата, но все нещо не му достига. В отборът на Орел играят много известни футболисти преминали включително и през професионалния футбол и ще ни бъде много тежко. Очаквам около 150 зрители от Левуново да дойдат да подкрепят отбора, дан

 о да има защо”, заяви Костадин Миндов.

На терена в село Полена местния Ветрен ще приеме отбора на Градешница от Долна Градешница. Гостуващият тим ще бъде без наказания за една година футболист Тодор Гюрев поради известни причини от прекратения мач в Ново Делчево в изминалата събота. Изпълнителният директор на гостите Владимир Петров пита :”Защо бяхме наказани само ние, а не последва такова и за отбора на домакините заради неспортсменското поведение на феновете на домакините, които хвърляха камъни и пиратки по нашите състезатели. Къде е наказанието и за главните виновници, спо

 ред мен-съдиите? Надяваме се да победим в събота”.

На стадиона в село Струма местния Спортист ще премери сили с Изтребител Ново Делчево. Шефът на домакините Мариан Смилянски сподели, че отборът на гостите е изграден от млади момчета и със сигурност ще ги победи.

На стадиона в Рилци едноименният тим ще приеме отбора от Долно Осеново. През настоящото първенство отборът на домакините не се  представя добре и има спечелени само три точки. Със сигурност ще гонят победа на всяка цена ,за да се отлепят от незавидното място, което заемат в таблицата.

Мачът Еделвайс Цветанов-Поленица и Спортист Падеш няма да се играе. Информацията подаде лично треньорът на гостите г-н Бежански. „Чест прави на колегите, че  уведомиха и нас, и областния съвет,  за да не правим излишни разходи”-допълни Бежански.

Източник: Novsport

Последни новини