Ренан титуляр и срещу ЦСКА

Ренан титуляр и срещу ЦСКА

Novsport

01-04-2019, 09:46

В сряда Лудогорец приема ЦСКА в най-интересния четвъртфинал за Купата на България. Двубоят, който е финал преди финала, е от 18:30 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Домакините стъпиха накриво преди срещата, след като направиха равен с Берое (0:0) у дома, което намали преднината им на върха пред армейците само на три точки, а в събота ги чака и битка за първенството с червените. Затова и тази футболна седмица у нас ще мине под знака на това съперничество.

Стойчо Стоев има само едно колебание около стартовите 11 за първата битка - кой да бъде в средата на терена до капитана Светослав Дяков. Срещу Берое до него започна Серкан Юсеин. Той обаче бе най-слабият на терена и специалистът го замени още преди да е изтекъл един час. Това е притеснително, защото същата бе продукцията на взетия през зимата от Ботев Пловдив халф и срещу Левски на „Герена".

До момента в двата no-завързани двубоя на Лудогорец при Стоев Юсеин не бе на ниво. За негов заместник треньорът има два варианта - Яцек Горалски или Анисе. Полският национал обаче е типичен дефанзивен халф, а наставникът със сигурност иска в тази зона да действа човек, който може да подхваща атаките и пълноценно да участва в тях.

Такъв е Анисе. Той не бе играл повече от 8 месеца заради контузия, но през пролетта на два пъти изкара по 90 минути. Няма да е изненада, ако именно той започне. Горалски пък е заплашен от наказание - има 4 жълти картона и при получаването на пети правата му ще бъдат спрени за един мач.

След отличните си изяви срещу Берое под рамката отново ще застане реабилитираният, поне временно, Ренан дос Сантос. Пред него в защита ще се завърнат румънските национали Григоре и Моци, а като бекове ще играят Сисиньо и Недялков. По-крилата ще нападат Лукоки и Вандерсон, играта ще връзва Марселиньо, а на върха на атаката ще е Кешеру.

В Разград нямат реална алтернатива на последните двама и затова на тях им се събират доста мачове без почивка. И докато Марселиньо (34 г.) взе глътка въздух в паузата за националните отбори, то Кешеру (32 г.) игра в две квалификации за Румъния. Не бе сменен срещу Берое, а на плещите му ще падне и тежестта на сблъсъците с ЦСКА. Швиерчок е контузен и надали ще може да бъде използван. Свежестта на Кешеру и Моци обаче сериозно притеснява спортния щаб, който ще трябва да намери реше-. ние.

Източник: Novsport

Последни новини