Светкавица удари Ураган 9 пъти в Митиново

Светкавица удари Ураган 9 пъти в Митиново

Novsport

14-12-2020, 18:56

Общо десет гола бяха отбелязани в мача от 13 кръг за първенството на областна група Струма-2 между отборите на Светкавица Митиново и Ураган Михнево, приключил при резултат 9:1.

Срещата започна равностойно за двата отбора. При неразбирателство между защитниците на домакините и вратаря им Атанас Ковачев след недобре избита топка кълбото попадна у Христо Георгиев, който откри за 0:1.

Това сякаш мотивира футболистите на Светкавица, които заиграха по-сериозно и при атаки най-вече по фланговете отбелязаха три бързи гола за десет минути, които бяха дело на Росен Симонски, Мартин Тупаров и Георги Кокалков. При този резултат 3:1 футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Направен бе обстоен разбор на играта на футболистите на домакините от страна на техния наставник Десислав  Трайков и бе посочено по какъв начин играта им да потръгне през втората част на срещата. Футболистите на Светкавица излязоха на терена вече по-спокойни, а гостите сякаш бяха обезверени. Атаките пред вратата на Ураган се редяха една след друга. Нови шест гола бяха отбелязани във вратата на гостите, като три от тях бяха дело на неудържимия и в този мач Росен Симонски и три на добре играещият в двубоя Георги Кокалков.

„При по-точен мерник и по-съзнателна игра най-вече през първата част на срещата можеше да се стигне и до още по-голям резултат в наша полза. Радвам се, че в последния ни домакински мач зарадвахме нашия президент и финансов благодетел. Играта бе на ниво след като ни бе отбелязан гол от гостите. Жалко, че в изминалия мач в Коларово загубихме несправедливо. Радвам се, че макар и трудно започнахме да играем така, както трябва. В последните срещи навлязохме в нужния ритъм. Надявам се в остатъка от мачовете през втория дял от настоящото първенство на областна група Струма-2 да бъдем отборът, който през изминалите години беше водещ . С две думи - очаква ни гореща пролет”, сподели треньорът на Светкавица Десислав Трайков.

В близките дни се очаква футболистите на Светкавица Митиново да бъдат събрани на разговор с президента на клуба заради променливите игри и резултати, които показаха през есенния дял от настоящото първенство.

Източник: Novsport