Сензации в пресата: Четат конско на Тиам и Нашименто

Сензации в пресата: Четат конско на Тиам и Нашименто

Novsport

24-11-2019, 09:28

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 ноември:

„Тема спорт”: Четат конско на Тиам и Нашименто

Халфът на Левски Кали Тиам е изслушал специална лекция от треньорския щаб. Тя е за да бъде особено внимателен в действията си срещу Царско село днес. Причината е, че 25-годишният полузащитник е с 4 жълти картона. Ако получи още един, то той няма да е на разположение на треньора Петър Хубчев за важното гостуване на Берое. Мачът в Стара Загора е на 30 ноември, събота, от 17:30 часа. През настоящата кампания Тиам доста поизчисти играта си. През сезон 2018/19 той получи цели 11 жълти картона в 29 шампионатни срещи, като веднъж бе и изгонен.

Същото е и положението на Филипе Нашименто. Португалецът не бе в състава в началото на кампанията, но след продажбата на Давиде Мариани бе върнат по спешност. Нашименто взе участие в 7 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. В последните срещи той не бе на терена заради травма. Не се очаква Фелипе да започне срещу Царско село. През този сезон играчите на сините са доста дисциплинирани и до момента нито един от тях не е бил наказван заради натрупани жълти картони.

Интересното е, че договорите и на Тиам, и на Нашименто изтичат в края на първенството. До момента те не са подновени. Сините искат да задържат Тиам, който е несменяем титуляр. Засега обаче сенегалецът не е поставил подпис под нов контракт.

„Тема спорт”: Ботев Пловдив следи нападател на Литекс

Ботев Пловдив проявява сериозен интерес към нападател от Втора лига. Канарчетата се надяват да привлекат през зимния трансферен прозорец младежкия национал на Литекс Тонислав Йорданов. 20-годишният футболист е под наем при ловчанлии от ЦСКА. През настоящата кампания той се представя отлично. В 14 мача във Втора лига е вкарал 8 гола, като има и 4 попадения в 5 срещи за младежите. Реално жълто-черните разполагат в атака само с един нападател в лицето на Фернандо Виана. Старши треньорът на Ботев Пд Ферарио Спасов познава отлично качествата на Йорданов още от времето му в школата на ловчанлии.

През миналия сезон младежкият национал реализира 10 гола в 23 мача във Втора лига за Литекс. Настоящата кампания се очертава да е най-силната в кариерата му. На този етап няма индикации той да се върне в ЦСКА. Първоначално от Ботев Пд се очаква да поискат младока под наем, за да понатрупа опит в елита, а после и евентуално да го вземат за постоянно. Още един нападател от родния футбол следят жълто-черните. Това е Георги Минчев от Царско село. Напоследък той позагуби доверието на наставника Никола Спасов. Канарчетата искаха Минчев още през лятото, но тогава Царете отказаха да им го дадат.

Все още няма яснота дали Ферарио Спасов ще остане начело на Ботев Пловдив и след Нова година. Сред вариантите за нов наставник е Любослав Пенев. От януари реално Феро трябва да се завърне на поста си - шеф на ДЮШ на канарчетата. Интересното е, че Любо вече е работил с Тонислав Йорданов.

„Тема спорт”: Червените се опазиха от наказания за 1 декември

Футболистите на ЦСКА се разминаха с наказания и контузии преди сблъсъка с Лудогорец на 1 декември. С потенциално спиране на правата висеше Евандро. Той има 4 жълти картона и при още един ще бъде наказан. Всички останали футболисти обаче имат не повече от 3 санкции. С толкова вече е Пинто, който бе декориран във Враца, а другият с жълт картон - Антов, има 2. Двубоят с Лудогорец е следващата неделя от 18:00 часа на "Армията". Преди това разградчани ще имат дълго пътуване и мач в Лига Европа - с ЦСКА Москва в Русия.

Почти сигурно обаче родните армейци няма да могат да разчитат на халфа Бикел срещу разградчани. Той все още не е подновил пълноценни занимания. С по-големи шансове да попадне в групата е нападателят Юрич. Аут до края на годината пък е Енрике, който тепърва започва бегови тренировки.

Източник: Novsport

Последни новини