Септември - Пирин 2:0

Септември - Пирин 2:0

Topsport.bg

21-05-2023, 17:44

Отборите на столичния Септември и Пирин (Благоевград) излизат един срещу друг днес от 17,45 часа в директна битка за оцеляване в efbet Лига, а двубоят е от програмата на 32-ия кръг.

Двата тима са в плейофната група от 11-о до 16-о място. Септември е предпоследен с 22 точки, докато благоевградчани имат 27 и са извън опасната зона. Това прави Септември по-мотивираният отбор, тъй като при успех ще се оттласне от дъното и да мечтае поне за бараж за оставане в елита.

Домакините са в ужасяваща серия, тъй като те са записали осем поредни загуби, а последният им успех дойде на 10 март срещу Ботев (Пд). В предишните си 3 мача пък отборът дори няма отбелязан гол.

Пирин от своя страна е близо до това да се спаси от директно изпадане. При една евентуална победа днес "орлетата" ще имат аванс от 8 точки и с 3 оставащи кръга тяхното оставане в efbet Лига е почти сигурно.

Срещу Септември "орлетата" трябва да се оправят без един от основните си състезатели - Чебрайл Макрецкис. Латвиецът получи контузия в последния двубой.

Септември и Пирин се срещнаха малко по-рано през този месец в последния кръг от редовния сезон. Тогава "орлетата" се наложиха с 1:0 като гости. Преди това в Благоевград обаче Септември победи с 4:1.

Източник: Topsport.bg