Син зарадва баща си! Крумовград задълбочи кризата във ФК ЦСКА 1948

Син зарадва баща си! Крумовград задълбочи кризата във ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

14-08-2023, 23:15

Новаците от Крумовград поднесоха още една изненада в efbet Лига. След гръмкия триумф над Лудогорец с 3:1 на старта, последван от три последователни загуби, "сините" сюрпризираха неприятно бронзовия медалист от предходния сезон ФК ЦСКА 1948 с минималното 1:0. Понякога шуробаджанащината е хубаво нещо, тъй като безценните три точки бяха донесени от сина на треньора Неманя Миланович - Даниел, разписал се със страхотен изстрел от средна дистанция.

По веднъж двата тима биваха спирани от изстрели в гредата, а в средата на първото полувреме реферът Драгомир Драганов отмени дузпа в полза на Крумовград след преразглеждане с ВАР.

ФК ЦСКА 1948 допусна втора поредна грешна стъпка в първенството, след като в изминалия кръг "червените" не успяха да победят и Хебър

От началото на срещата футболистите на ФК ЦСКА 1948 наложиха високо темпо на игра, в което основен приоритет са центриранията в наказателното поле на Крумовград. До този момент отбраната пред Янко Георгиев се справя с отправените предизвикателства.

Първата реална голова възможност в мача беше регистрирана с идването на 13-ата минута. Тогава бразилецът Талис получи коридор за стрелба, а силният му шут разтресе левият страничен стълб на Янко Георгиев. Две минути по-късно Бирсент Карагарен засече от въздуха центриране от левия фланг, но над вратата. Натискът на гостите продължаваше с пълна сила.

Ерденис Гурища вкара своите съотборници в неприятности, след като в 21-ата минута допусна груба грешка пред наказателното поле на ФК ЦСКА 1948. Това доведе до светкавична реакция от Крумовград, а топката достигна до Патрик Луан, който насочи изстрела си в опасна близост до долния ляв ъгъл на "червените".

В 29-ата минута реферът Драгомир Драганов посочи дузпа в полза на домакините от Крумовград. Според главния съдия Георги Русев бе играл с ръка в собственото си наказателно поле, но след подсказка от ВАР, арбитърът нагледно видя, че е в голяма грешка и отмени своето си решение.

Добра възможност пред ФК ЦСКА 1948 се откри в 36-ата минута, когато Педриньо завъртя добре топката от фаул. Янко Георгиев бе заел точната позиция и отрази акробатично с една ръка.

Крумовград изравни резултата при гредите, след като в 53-ата минута Шимич бе изключително близо до попадението. Бранителят атакува отлично центрирана топка от Серкан Юсеин, но кълбото се отби в страничния стълб до Даниел Наумов.

ФК ЦСКА 1948 продължи с акциите си на терена да доказва, че все още има цялата амбиция на света, за да се сдобие с трите точки. В 57-ата Педриньо остави центриране по земя за Георги Русев, но националът на България не намери рамките на вратата.

Александър Георгиев действа решително в 58-ата минута, след като изчисти под носа кълбото на Педриньо, който вече очакваше сладкия вкус на гола.

Новаците от Крумовград изненадващо поведоха в резултата с отброяването на 73-ата минута. Бранителят на ФК ЦСКА 1948 - Симеон Петров, беше притиснат от двама вражески футболисти, което го принуди да обърка своето подаване, стигнало до Даниел Миланович. Халфът отправи страхотен изстрел от далечна дистанция, който свари неподготвен излезлия леко по-напред Наумов. Получилият се фантастичен гол пък вдъхнови неговия автор да притича и прегърне своя баща, и треньор - Неманя Миланович.

До края на срещата ФК ЦСКА 1948 не съумя да създаде реална голова възможност и донякъде предопредели първата си загуба за новия сезон.

В следващия кръг ФК ЦСКА 1948 играе с още един новак - Етър. Крумовград гостува на намиращия се в игрова криза Ботев (Пд).

Източник: Topsport.bg

Последни новини