Славия - Арда, 0:0, (Развой на срещата по минути)

Славия - Арда, 0:0, (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

19-05-2023, 18:37

Славия посреща Арда в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига. Двата тима са в групата, която ще раздели местата от 7-ма до 10-та позиция. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" стартира в 17:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Гинчев.

Двата отбора стартираха с победи в плейофите и заемат първите две места в групата. Днешният сблъсък може да се окаже ключов в борбата за седмото място, което дава право на бараж за участие в европейските турнири. Към момента "белите" са с 52 пункта, а тимът от Кърджали е с 45, но една победа днес на гостите може доста да завърже интригата.

Славия е отборът, който е допуснал най-малко голове от останалите тимове в групата и е с най-добра голова разлика. Столичани са в серия от 6 поредни мача без загуба, а в последните си 2 срещи записаха победи.

В миналия кръг "белите" надвиха Ботев (Пловдив), а преди това успяха да постигнат успех и срещу ФК ЦСКА 1948. Изглежда смяната на треньорите им се отразява добре, тъй като записват положителни резултати при Ангел Славков.

Арда от своя страна излиза като отборът, който е вкарал най-много голове, в сравнение с останалите три тима. От началото на кампанията досега "сините" имат 36 гола в 31 мача. Както вече е ясно те продължават да бъдат в борбата за седмото място, но днешният мач може да се окаже ключов за тях.

При евентуална загуба днес Славия ще дръпне с 10 точки напред и с 4 кръга до края на първенството мисията за Арда става почти невъзможна. Иначе отборът на Александър Тунчев е в поредица от 5 поредни мача без загуба, но в повечето от тях е правил равенства.

Източник: Topsport.bg

Последни новини